To top
10 Jul

Cozo & Co, o bacanie bistro simpatica

Numarul bacaniilor creste in Bucuresti, dar nu foarte multe implementeaza si conceptul de bistro. Cozo & Co este o recenta descoperire, un astfel de loc unde poti merge atat la cumparaturi, cat si sa iei masa. Este situat in Piata Victoriei intr-unul din blocurile inalte, chiar langa Mega Image. Nu este foarte la indemana sa-l gasesti si e adevarat ca m-am invartit putin pana mi-am dat seama ca trebuie sa intru in bloc si sa urc la etaj. En fin. Numele vine de la “renumele” acestui loc pentru cozonacii deliciosi, cu nuca, fistic, ciocolata and co. Decorat la granita dintre bistro si bacanie, cu tapet exotic si multe plante, este un loc extrem de insorit si de placut pentru intalniri de dupa-amiaza.  Programul, de fapt, nici nu permite “vizite” decat pana la ora 18.00.

Daca te intereseaza sa cumperi vinuri, produse de panificatie, uleiuri, conserve sau dulciuri facute in casa, este locul ideal.  Chef-ul ne-a spus si care sunt preparatele vedeta pe care le gasiti numai la Cozo & Co: piept de curcan in crusta de parmezan, pui popcorn, lup de mare cu sos mediteranean, rock shrimp tempura.

Locul este foarte simpatic si cred ca este unul dintre putinele locuri unde poti comanda all day long micul dejun. Eu am mers dupa-amiaza si nu am simtit nevoia sa iau un second mic dejun, asa ca am ales pentru inceput pui popcorn si pachetele de primavara. Dintre cele doua, puiul popcorn mi s-a parut cel mai gustos. Meniul este cuprinzator, supe, salate, burgeri, steak-uri de vita si tot soiul de variante de startere, dar si meniul zilei pe care vi-l puteti lua acasa sau la birou. Pentru main course, alegerea noastra a fost confit de canard cu piure, muschi de vita preparat in stil iberic si nu puteam rata burgerul. Foarte bine pregatite  si foarte frageda carnea.

La desert am incercat Pavlova cu zmeura, brownie si o prajitura cu blat din nuca si crema de vanilie. Toate prajiturile erau preparate dupa retete de casa si aratau tot asa. Nimic fandosit si exagerat. Simplu si gustor.

Preturile sunt accesibile si preparatele calitative.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply