To top
20 Sep

Despre parfumuri cu Carlos Dogliani-Manager International Houbigant

La 100 de ani de la Conventia de Pace, Houbigant lanseaza parfumul Mon Boudoir, un parfum ce, in trecut, a avut-o ca imagine pe Regina Maria. Un parfum simbol, cu note pudrate, foarte feminin, dulce, in perfect acord cu personalitatea Reginei. Am fost invitata la evenimentul de lansare si, astfel, am reusit sa-l cunosc pe Carlos Dogliani– Manager International al casei, un tip foarte charismatic, iubitor de arta, cu simt al umorului si foarte nonsalant. Am stat de vorba despre parfumuri, mirosuri cu amprenta, amintiri…A iesit un interviu fain, natural, asa cum este si invitatul, fara discursuri sterile si fara pretentii. Simplu si autentic.

Ce te-a sedus in lumea parfumurilor?

Totul, impreuna. Parfumul este o opera de arta ce vine din feeling. Cred ca este foarte greu sa judeci o opera de arta, daca e buna sau rea. Asadar, pe mine, un parfum ma inspira din multe motive si imi aduce diferite sentimente. Ca sa spun pe scurt, totul si nimic.

Care este aroma pe care o asociezi cu o dragoste puternica?
Este o intrebare dificila. Probabil tuberoza. Este un miros foarte seducator.

Parfumurile Houbigant vand si emotii?

Cu siguranta. Daca vorbesc despre parfumurie casei, atunci trebuie sa vorbesc si despre traditia veche a casei. Fiecare persoana care alege Houbigant alege datorita emotiei si inovatiei, elemente definitorii Houbigant.

Care este aroma care vorbeste cel mai mult despre copilaria ta?

Am fost nascut in Uruguay. Familia mea provine din Italia, jumatate Italia, jumatate Spania, asadar, cand ma gandesc la copilarie, ma gandesc la bunica gatind paste, la acel miros de oale aburinde, dar si la mirosul de carbune, de la barbeque, pentru ca la noi se gateste des. Stateam langa bunicul meu cand pregatea carnea si focul…

Cum ai descrie parfumurile Houbigant?

Wow. E greu sa spun in cuvinte atatia ani de istorie ai casei. Inovatia este cuvantul. Houbigant a fost prima casa din istoria parfumului, care a creat pentru prima data fougère perfume, bouquet perfume. Fougère  Royale este primul parfum fougère din lume… Quelques Fleurs Original a fost primul bouquet perfume. Spre exemplu, nu multa lume stie ca nu Chanel no 5 a fost primul parfum “abstract” pentru ca s-au folosit aldehydes. Houbigant folosise cu mult timp inainte acest compus. Asta pentru ca Houbigant nu era sedus doar de parfumuri, ci si de chimie.

Ce te inspira?
Multe lucruri diferite. Cartile, viata, oamenii, muzica. Sunt foaret emotional, mai mult emotional, decat rational…

Ce ne poti spune despre noul parfum?

Houbigant, gratie istoriei sale, inseamna produse iconice, parfumuri iconice….iar Mon Boudoir este unul dintre ele. In spatele parfumului de astazi, recreat dupa 100 de ani, sta vechea reteta a lui Robert Bienaimé, unul dintre cei mai cunoscuti parfumieri ai vremii. Exista o puternica legatura cu Romania….Regina Maria, fiind imaginea acestui parfum si a casei Houbigant. Formula cea noua este bazata pe cea originala Mon Boudoir. Este parte dintr-o colectie numita, Collection Privee, alaturi de Quelques Fleurs si Essence Rare. Mon Boudoir se deschide cu note de bergamota si de piper. Apoi, inima este un amestec de trandafir, geranium, iasomie, iris pudrat si heliotrope, iar baza are note de ambra, benzoin si vanilie. Este un parfum foarte feminin.

Gasiti parfumul in Beautik Haute Parfumerie

 

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply