To top
12 Sep

Style Bulletin cu Madalina Dragoi

Pe lista oamenilor creativi, cu un stil personal bine definit, transpus in outfituri emotionante, se afla si invitata mea de astazi. Madalina Dragoi este jurnalist al publicatiei CSID, globetrotter si stilist, dar, mai presus de niste defintii care sa o identifice profesional, Madalina este o mama exceptionala, o tipa pentru care frumosul este hrana si un om de o mare calitate. Intotdeauna, discutiile cu ea sunt o placere si intotdeauna stie sa te faca sa zambesti, oricat de suparat ai fi. Mi-am dorit sa o fac sa se dezvaluie cititorilor mei, din perspectiva unui exemplu de stil, cu care ati putea rezona. Va invit sa o descoperiti pe Madalina.

What do you wear when you want to seduce:

Hm, nu prea mă văd ca fiind o seducătoare… Nu în sensul clasic. Dar ca să fiu relaxată – condiție necesară pentru a plăcea cuiva – trebuie să port haine, accesorii cu povești. De departe. Însă eu mai degrabă mă îmbrac ca să mă plac eu pe mine însămi. Și, dacă pot bucura privirea altora, sunt fericită. Respect dress-codurile evenimentelor, dacă există, dar sunt destul de rebelă în ultimii ani. Obișnuiam să fiu și eu din gașca cu uniformă neagră la recepții, prezentări de modă. Dar, la un eveniment, l-am întâlnit pe arhitectul Karim Rashid care, dintr-o întâmplare, m-a întrebat de ce port negru, căci vibe-ul meu țipă ”culori”. Și de atunci mi-am dat voie să ies din carapacea asta safe. În sufletul meu eram înnebunită după culori, dar nu aveam curajul să le port. Călătoriile în India, Maroc și Israel mi-au aprins flama pentru culori. Și prieteniile cu artiști m-au ajutat să ”explodez”. Picturile lui Paul Hitter sunt un univers în sine al culorilor și motivelor tradiționale din toată lumea. Îmi plac hainele colorate, mătasea și bijuteriile tradiționale de prin diverse părți ale lumii. Am noroc cu partenerul meu Marc, un împătimit al călătoriilor, care îmi dăruiește bijuterii de la fel și fel de triburi din Africa, Asia etc și care nu se intimidează deloc dacă eu vreau să port pene sau rochii cu trenă, deși mergem la o plimbare pe plajă, seara, cu copilul. Nu știu exact de ce, dar, dacă port povești de prin toată lumea – vechi, noi, scumpe, ieftine, de designer sau no name, simt că sunt eu și da, posibil să fiu și seducătoare.

Do you dress according to trends:

Nu. Trendurile nu sunt deloc pentru mine. Dar sunt pentru reviste. Mă îmbrac în funcție de silueta pe care o am la momentul respectiv și de ce comori descopăr. Cumpăr impulsiv. Hainele mele puteau fi purtate si acum 50 de ani si cred că pot fi purtate și peste 50 de ani. În toate colțurile lumii. Dar ca titlul informativ, urmăresc trendurile, mai ales că în calitate de stilist vestimentar e cea mai des întâlnită întrebare – ce se poartă acum? În ultimii ani se poartă orice, dar trendul este ”să te porți pe tine”. Poate însă și influențată de trenduri, dar și de comorile pe care le-am cules de prin outleturi, anul acesta am făcut o obsesie pentru galben electric.

Lifestyle rule:

Să nu renunț niciodată la cultură.

What’s chic now:

Pentru mine, acum, sunt șic beretele militare rusești și germane reinventate. Am achiziționat unele nepurtate, dar vechi, de prin piețe din Berlin și le-am accesorizat cu broșe, cercei cu clips etc. Am una verde, una roșie și una albastră. Cu ele pot construi orice ținută îmi doresc.

Essential outfit for weekend:

Depinde de ce ai chef să faci în weekend. Cred că o rochie de mătase, purtată cu un pulover  bărbătesc din cașmir  face orice weekend mai sofisticat, dar și lejer. Poți pune și o broșă, chiar dacă se agăta mătasea. Cu hainele e bine să te joci. Nu perfecțiunea lor mă atrage, ci modul în care mă fac să mă simt. De altfel, dacă descopăr o rochie fascinantă cu un mic defect, o cos, o curăț. Mi-o asum. Ca pe un rid, ca pe o cicatrice.

A place to be:

Berlin, cu siguranță. E un oraș amalgam pentru mine, orașul în care am devenit mamă. Oraș de care mă îndrăgostesc fix când nu îl mai suport. Sunt foarte multe povești, oameni extraordinari, din toate colțurile lumii, artiști mari, locuri ascunse, pe care nu le bănuiești, pentru că ușile nu epatează. Sunt mulți nebuni frumoși. Berlinul este o sursă de inspirație din toate punctele de vedere – cultural, vestimentar, culinar.

Your secret passion:

Nu cred că este chiar secretă pasiunea mea cea mai mare – îmi place să călătoresc prin lume, îmbracată frumos, în accepțiunea mea, și să spun poveștile mai departe. Nu mă interesează comoditatea – compromisul pe care îl fac de când am copil, sunt încălțări cu care pot merge și 15 km pe jos, cu micul în brațe). Tot pasiune este să cunosc oamenii și cultura locului în care mă aflu.

Your beauty hero:

Nu am unul, ci am multe. Femeile din toată lumea, de toate vârstele – sunt fascinată de privirile lor, de poveștile pe care le spun fără să vorbească. Poate multe dintre ele doar își imagineaza că poartă hainele frumoase, machiajele seducătoare din reviste sau de pe instagram, dar din diverse motive nu le poartă fizic. Dar tot strălucesc. Dar femeile sunt frumoase și fascinante prin definiție. Nu mă atrag deloc femeile care se urâțesc prin injecții repetate în buze, pomeți etc, dar le pot înțelege. Sunt etape ale dezvoltării personale și fiecare trebuie să treacă prin încercările sale. Însă am descoperit femeile nordice – cele care încă pun accent pe femininite și nu s-au masculinizat, așa cum societatea le cam obligă. Piele cu riduri, dar îngrijită, un ruj discret și puțin mascara, haine din in, în culori palide. Păr grizonat, dar lung și coafat.

5 items “evergreen”:

O pălărie neagră cu boruri largi

Un kimono japonez lung RUBINIU

O rochie lungă roșie cu spatele decoltat

O pereche de sandale cu toc cu o fundă imensă

Un palton de inspirație militară

Smokey eyes/ red lips:

Până acum 3 ani, aș fi spus smokey eyes. Nu suportam rujurile. Mă enervau prin structură, miros etc. Însă, de  când cu Marc Robin, timpul pentru îngrijire și înfrumusețare este limitat și așa am descoperit puterea rujului roșu.

Style is… Un al 8-lea simț. Dar stilul nu este despre modul  în care te îmbraci – asta este doar ușa de la intrare. Este vorba despre cum te comporți cu cei din jur, despre caracter, despre cum știi să câștigi, despre cum știi să pierzi, despre fair-play, despre ce lași în urma ta.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply