To top
10 Sep

Style Bulletin cu Mara Coman

De cate ori o privesc, o percep drept un melange de italian & french woman. Dar nu doar acest exotism o face seducatoare, ci si arta conversatiei, simtul artistic si o anume cochetarie in care simplitatea este prevalenta, desi fiecare detaliu este ales intr-o maniera extrem de sofisticata. Consider un talent si o arta sa emani rafinament, in timp ce nimic nu este ostentativ. De fapt, asta insamna stil, in acceptiunea mea si a multor altora pentru care nu egolatria este cea care le alege hainele din dulap. Dar nu despre mine este textul, ci despre Mara Coman – Redactor-Sef Marie Claire. Probabil ca va ganditi ca Mara este o fashion victim, doar din considerentul ca ii trec prim maini tendinte, poze si informatii. Pas du tout, Mara are una dintre cele mai definite amprente personale, iar eu as putea s-o recunosc doar din tinute. Mi-e greu sa o incadrez undeva din punct de vedere vestimentar. Hainele ei poarta in ele mister, nostalgie, relaxare, feminitate, boemie, dar si multa sobrietate. Pe scurt, Mara este femeia dupa care intorci capul, tu femeie, si spui : Cat de misto e imbracata! Va invit la o lectura care ofera o perspectiva originala asupra felului in care moda este transpusa selectiv in stilul personal. Si, va mai dau un pont! Daca aveti chef de lecturi placute a la Mara, sa stiti ca are un blog spumos, maracoman.ro  

What do you wear when you want to seduce?
Jeanși și tricou sau o bluză lejeră. O ținută relaxată și deloc pretențioasă, ceva care nu iese în evidență în nici un fel. M-aș îmbrăca în bej doar așa, pentru că e asemănător cu nuanța pielii și aproape că nu se vede.
Asta e, de fapt, reacția mea la toate modurile în care femeile sunt sfătuite “să atragă atenția” cu diverse pampoane și volane, de parcă n-am avea nimic altceva mai bun de făcut.

Do you dress according to trends?
Nu. Desigur, sunt niște influențe pe ici, pe colo. Prin natura job-ului meu, am destul de multă treabă cu trendurile și e firesc să mai împrumut câte-o idee care-mi place. Dar nu pornesc niciodată invers: ia hai să văd eu ce e în tendințe și să dau fuga la shopping, să nu ratez ceva. Din contră, schimb foarte puțin de la un sezon la altul și mă bucur de hainele și de accesoriile pe care le port mai mult timp. M-ar frustra foarte tare să-mi cumpăr haine pe care să le port doar vara asta și apoi să mă întreb ce să fac cu ele.

Lifestyle rule:
Să mă întreb ce-mi doresc eu să fac acum și să mai uit de ce trebuie. Să fiu, din când în când, cu capu’-n nori. Să-mi fac timp pentru oamenii care-mi sunt dragi și, dacă tot beau cu ei un pahar de vin, atunci să fie unul bun.

What’s chic now?
Să nu dai senzația că faci un efort ca să arăți bine. Mie mi se pare foarte șic o femeie despre care nu știi neapărat dacă a fost la coafor în ziua aia sau dacă doar și-a trecut ea degetele prin păr și, uite, e superbă și fresh. Look-ul de păpușă abia scoasă din cutie mă plictisește; uneori, chiar mă face să râd.

Essential outfit for weekend?
Dacă e vară, rochia mea galbenă și un costum de baie retro, cu dungi bleumarin și albe.
Dacă-i toamnă, jeanși, Adidas Stan Smith și o jachetă Uniqlo – de-aia ușoară și care se face mică-mică atunci când o pui în husă.
Dacă-i iarnă, stau în casă, citesc și, din când în când, mă uit pe geam cum ninge.

A place to be?
Într-un souk, într-un bazar, într-un mercato. Într-o piață, de preferat într-un oraș pe care abia îl descopăr. Am o pasiune pentru piețe, deși nu știu să spun cu certitudine de ce. Probabil pentru că, pe lângă cocktail-ul de culori și arome, acolo oamenii nu joacă nici un rol, ci se poartă firesc; doar au venit la cumpărături.

Your secret passion?
Florile. Nu știu dacă e musai o pasiune secretă, dar e destul de nouă.
Mi-o amintesc pe mama spunând deseori “mă duc să mă uit puțin la flori”. Nu înțelegeam deloc cum vine asta: să te duci să te uiți la flori. Mi se părea o chestie teribil de plictisitoare. Poate chiar e.
Eu am început să-mi cumpăr flori acum vreo doi ani, după ce am primit cadou una care nu s-a mai uscat. Acum, fetițele mele mă tachinează spunându-mi că avem acasă o mică junglă. Cert e că mă trezesc făcând exact ce făcea maică-mea: mă uit la fiecare plantă în parte, știu dacă a mai apărut o frunzuliță nouă sau dacă s-a uscat vreuna. Într-una dintre cele mai relaxante duminici din vara asta am stat jumătate de zi pe balcon, cu mâinile în pământ de flori.

Your beauty hero?
Un parfum fresh, cu citrice, care miroase a curat și a vară și care nu e deloc persistent – ci mai degrabă vag, ca o adiere. Un fel de fond de ten aproape transparent, pe care nu prea-l observă nimeni. Și un ruj roșu pe care-l observă toată lumea, că, deh, am și eu slăbiciunile mele.

5 items “evergreen”
O bluză navy, cu dungi, stiletto nude, o fustă midi din paiete negre sau bleumarin, un treci cu pliseuri pe spate – care par a avea viața lor proprie când te miști și ciorapi negri din plasă.
Aș fi pus pe listă și pantofii mei sport, Adidas Stan Smith, dar nu știu ce să fac, că-mi ies șase. Crezi că le numără cineva? 🙂

Smokey eyes/ red lips?
Buze roșii, desigur. La orice oră.

Style is…
O combinație între educație, bun-gust, un pic de curiozitate și înțelepciunea de a te opri la timp.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply