To top
29 Aug

Retete de cocktailuri inspirate de Old Hollywood Movie Stars

Sunt haine, accesorii, gesturi si atitudini from bygones era, pe care le-as vrea inapoi. Mi-ar placea sa intalnesc macar o frantura din stralucirea Golden Age, in night-life-ul bucurestean, sa-mi bucur privirea cu tinutele elegante din Roaring Twenties, sa remarc curtoazia de altadata a domnilor si floarea naturala de la butoniera sau sa privesc cu invidie si admiratie femeile care stiu sa-si joace cartea seductiei, razand zgomotos, dand capul pe spate, printre fosnete de tafta si clinchete de pahare.

Cateodata chiar e nevoie de putin mit, de lumea hollywoodiana cu extravaganta ei, cu capriciile si fanteziile sale, dar si cu acel savoir-vivre de inalta clasa. Ar fi o alternativa la banalul si ternul obisnuit al vietii.

Mi-ar placea asa cum moda isi pastreaza ciclicitatea, si vremurile sa poata fi reinviate.

As merge la home-teas and dinners, as purta kimonouri de matase si coc-banana, as iesi cu prietenele la Automat si as purta etole pretioase.

As da replici acide barbatilor, nu m-as lasa intimidata usor si as folosi doar Arpège by Lanvin, un parfum care se potriveste perfect cu fumul de tigara. Mi-ar placea sa primesc corespondenta scrisa, sa graseiez si sa am capricii.

Lista e lunga, unele lucruri pot fi adoptate si astazi, cu riscul de a parea ori excentricitati, ori chestii desuete.

Eu mi le asum. Spre exemplu, cocul meu banana a fost admirat, cerceii opulenti, pe care ii port si ziua cu mare lejeritate, au devenit o amprenta personala, kimono-urile au inceput sa se inmulteasca in garderoba mea, iar etola este pe wishlist.

Pentru aceia, insa, care nu sunt suficient de curajosi incat sa adopte anumite lucruri sau poate ca sunt mai conservatori, dar duc dorul vremurilor de altadata, am o sugestie pentru a aduce the glitz and glam of Old Hollywood, in spatiul personal.

Incepe sezonul festiv, asadar de ce nu ati alege sa organizati o cina tematica, un hommage al anilor de aur si sa oferiti invitatilor cocktailuri savuroase, inspirate de actrite celebre.

Au un timp de preparare scurt, nu necesita ingrediente greu de gasit si nici scumpe si reprezinta o ocazie de a iesi din sfera cocktailurilor banale cu care suntem obisnuiti.

Puteti completa petrecerea cu un dress-code ce pastreaza nota, invitatii alegandu-si o tinuta care sa dea viata actritei/actorului preferat si un set-up art-deco.

Mae West Cocktail

60 ml coniac

1 galbenus de ou

1 lingurita de zahar pudra

Piper Cayenne pentru ornat

Adaugati coniacul, galbenusul si zaharul intr-un shaker, impreuna cu cuburi de gheata. Agitati puternic pentru a amesteca ingredientele. Strecurati apoi intr-un pahar de Long Drink si acoperiti cu piper Cayenne.

Ginger Rogers Cocktail

30 ml dry gin

30 ml dry vermouth

30 ml apricot brandy

Cateva picaturi suc lamaie

Puneti ingredientele intr-un shaker, impreuna cu cuburi de gheata si agitati foarte bine. Apoi turnati amestecul in pahare tinute inainte in frigider. 

Jean Harlow Cocktail

60 ml light rom

60 ml sweet vermouth

Coaja de lamaie pentru decorat

Amestecati toate ingredientele in shaker si apoi turnati  compozitia in pahare de cockatil. Adaugati, pe marginea paharului, rondelele din coaja de lamaie.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply