To top
3 May

Interviu cu Amelie Gabban-Alexandre J

La mijlocul saptamanii trecute, am fost invitata intr-o calatorie olfactiva, prin universul Alexandre J, una dintre casele de parfumuri frantuzesti, pentru care rafinamentul inseamna exotism si opulenta. Am cunoscut-o, cu aceasta ocazie, pe Amelie Jabban, Global Brand Manager Alexandre J, cu care am stat cateva minute de vorba, din dorinta de a afla detalii de culise despre editia limitata a casei, o colectie de parfumuri-bijuterie, unde nu doar aromele sunt pretioase, ci si recipientele care le contin, acestea fiind adevarate opere de arta. Am aflat cat de mult inseamna savoir-faire-ul unei case cu traditie, cat de important este pentru creator sa ofere prin intermediul parfumurilor universuri noi, cat de senzuala este tuberoza si cu cata atentie este creat fiecare produs al casei.

Care sunt noutatile Casei Alexander J?

La finele anului trecut, am scos colectia Ateliers Etniques, o colectie de parfumuri pentru care am lucrat cu trei artisti diferiti, ce si-au gasit inspiratia in cultura asiatica si africana. Parfumurile gamei sunt total diferite si as putea spune ca au un puternic impact vizual, intr-un cuvant, este vorba despre o experienta senzoriala foarte puternica. Anul acesta, cam in doua luni, vom scoate o noua colectie Collectors, care va avea ca tema centrala, dragostea.

Ce ne poti spune despre editia limitata Alexandre J?

Este extraodinara, pentru ca vorbim de un adevarat savoir-faire. Am incercat prin aceasta colectie sa aducem toate cunostintele noastre, sa impingem limitele conceptului de parfum. Suntem specialisti in a gasi cele mai bune materii prime pentru parfumuri, pentru a da nastere unui produs final exceptional.

Cateva cuvinte despre povestea acestor parfumuri atat de speciale?

Spre exemplu, parfumul Coeur Rouge este un parfum foarte carnal, foarte snezual si exprima pasiune. Uite, parfumul contine tuberoza, o planta interzisa o lunga perioada de timp, pentru ca era considerata o planta si o aroma mult prea senzuala. Unii si-au pierdut cu adevarat capul din cauza ca o culegeau.
Art Deco este iarasi unul dintre parfumurile care cuceresc, inspirat de stilul cu acelasi nume. Pentru acest parfum, ce are o semnatura unica, o sticla rafinata, s-au folosit note de portocal si elemi, patchouli si vanilie. In plus, intre liniile metalice ale sticlei, se afla un alt material pretios: perla.
Carnaval este inspirat de culorile aprinse ale carnavalului, iar sticla are forma unei femei in costum de carnaval. Dopul arata exact precum o masca, iar aroma este provocatoare. Contine frunze de portocal, ceea ce ofera un exotism aparte parfumului.

Care este preferatul tau?

Le iubesc pe toate.

Cui se adreseaza parfumurile casei: celor bogati, celor pasionati de parfumuri sau celor extrem de rafinati?

Tuturor. Alexandre J are mai multe game, linii de parfumuri, astfel ca plaja este foarte cuprinzatoare. Dar, daca ar fi sa aleg o categorie, aceea ar fi a celor iubitori de parfumuri cu gusturi rafinate. Dincolo de savoir-faire-ul casei, parfumurile pe care le cream au toate componentele unor produse dezirabile, de la ambalajele extrem de atent alese, pana la forma recipientelor.

Care sunt aromele alese pentru editia limitata Alexandre J?

Unele foarte bogate. Spre exemplu, tuberoza, despre care am mai spus ca este o floare cu un parfum senzual. Florile de potrtocal, ambra, patchouli, lemnul de santal…. Am ales toate aromele care au cel mai mare potential, tot ce poate fi mai exotic in domeniul parfumeriei. Parfumurile noastre sunt foarte diferite, dar semnatura este aceeasi. Sunt parfumuri care pot crea stari extraordinare.

Aroma ta preferata?

Imi plac aromele senzuale.

Care este sursa de inspiratie a creatiilor Alexandre J?

Avem deja o echipa. Calatoriile, emotiile de moment, artistii cu care colaboram.

Ce este un parfum pentru tine?

O semnatura personala.

Care e aroma care vorbeste cel mai bine despre dragoste in colectia voastra?

Trandafirul.

Puteti incerca parfumurile si cumpara din parfumeriile Beautik.

 

 

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply