To top
20 Jul

Un jour à Deauville

Am  si eu micile mele snobisme. Imi plac destinatiile – cult, acele locuri care poarta urmele unui trecut nostalgic si boem. Nu stiu daca Deauville imi place pentru ca a inspirat numerosi luminaries, artisti si scriitori, pentru ca era un hotspot in Roaring Twenties, pentru ca aici mi-o imaginez pe Sarah Murphy, la plaja, cea care spunea ca perlele trebuie sa stea la soare, pentru ca le face bine sau pentru ca aici, Coco Chanel si-a deschis primul boutique. Poate si plajele cu umbrelute colorate, aliniate matematic si cabinele iconice ii sporesc farmecul. Cert este ca Normandie, aceasta ” casa a impresionistilor”, m-a fascinat intotdeauna. Si-l inteleg pe Flaubert, a carui adoratie pentru acest tinut s-a concretizat in aproape toate operele sale, prin descrieri ale locului. Si Proust a iubit pitoreasca Normandie. Atat de mult, incat a creat orasul fictiv Balbec, din opera sa À la recherche du temps perdu, cu gandul la Deauville si Trouville. Ba chiar hotelul ce apare in roman, numit Grand Hôtel de Balbec, este de fapt o proiectie imaginara, inspirata de Grand Hôtel din Cabourg, locul unde se caza, vara. Astazi, in cinstea sa, promenada din fata hotelului ii poarta numele.
En fin, eu am decis azi sa petrec un jour à Deauville. Plec pentru ca sunt blazata si, ca orice femeie d’un certain âge, am nevoie de inspiratie. Ma voi caza in Hôtel Barriere Le Normandy, in Deauville, unul dintre cele mai vechi hoteluri, superba constructie in stil anglo-normand. Oaspetii hotelului, Churchill, Coco Chanel, Prince Charles sau Kirk Douglas, au fost multumiti, se pare, asa ca voi fi si eu :). In plus, este si foarte aproape de Casino Deauville, unde probabil voi merge la noapte, sa vad daca atmosfera este cea pe care o stiam.
O sa iau cina la Restaurant Augusto, in timp ce voi studia manierele celor ce apartin categoriei nouveau riche. 🙂 Nu am bagaj, doar o mica geanta de voyage, in care am adunat cateva favorite ale verii: huile divine Caudalie, exfoliantul cu petale de trandafir si Sea Lavander & Samphire Body Cream by Elemis, primerul usor sidefat de la M.A.C  si balsamul de buze Clarins. Toate sunt impachetate in hartie Antoinette Poisson, asa ca doar ca pentru imi place acest tip de papier
Port o rochie rosie din in, Atu Body Couture, in care imi pot ascunde silueta, si un Sailor Cap- Atu Body Couture. Nu am bijuterii, cu exceptia cerceilor Brooke Gregson. Poseta Lowe e suficienta pentru a-mi tine les essentiels si oja rosie- Emblematique- Chanel. Cateodata, tocurile mi se par ostentative. Azi e una dintre acele dati. Prefer ca incheietura gleznei sa fie prinsa delicat cu o bareta, iar picioarele sa se descrie fin.
As vrea sa dansez diseara, poate ascultand piesa Quand j’ai peur de tout!

 

 

 

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply