To top
5 Mar

Bauturi aromate pentru zile de iarna

Inca mai pot spune ca e iarna, fapt ce, personal, ma bucura. Imi place sentimentul cozy pe care mi-l ofera sezonul rece. Seri placute, la lumina veiozei, prajituri, reviste, omul iubit si cateodata o bautura fina si asortata cu vremea. Departe de a fi un drinker, ci mai repede un teetotaler, rareori imi face placere sa beau un vin Xerex sau un cognac aromat. Am invatat multe, insa, despre bauturi, gratie sotului meu, care este un mare colectionar de vinuri, rom sau whiskey. Bea responsably, nu des, insa are aceasta pasiune de a-si umple etajerele cu tot soiul de sticle seducatoare, unele cu sigiliu de ceara, altele cu forme atipice, rare sau nu, toate continand bauturi de calitate cu povesti si istorii vechi. De la absinth-ul iubit de poetii francezi, vinars romanesc, cognac senzual si bogat in arome, rom veritabil, pana la vinuri dulci de desert, colectia noastra devine mai ampla si mai cocheta.
Fiecare bautura are farmecul ei, daca stii sa o inserezi in context. Serile de vara, rochiile roz pudrat, pistruii, zambetele luminoase sunt pentru vinurile light, cu aroma de smochine, puloverele de casmir, cerceii vintage, nostalgiile dau farmec unui rom exuberant, iar palariile care ascund intentii si privirile indraznete potenteaza gustul intens al unui cognac chihlimbariu.
Si toate se potrivesc cu iubirea, cea care este nedemodabila.
De multe ori imi place sa creez scenarii pentru bauturi, feluri de mancare, replici si toate aceste petits plaisirs. As merge la home-teas and dinners, as purta kimonouri de matase si coc-banana, as iesi cu prietenele la Automat si as purta etole pretioase.
As da replici acide barbatilor, nu m-as lasa intimidata usor si as folosi doar Arpège by Lanvin, un parfum care se potriveste perfect cu fumul de tigara. Mi-ar placea sa primesc corespondenta scrisa, sa graseiez si sa am capricii.
Si mi-ar placea sa incerc una dintre aceste trei bauturi fermecatoare, pe care le gasiti in portofoliul Alexandrion.

Baby Burbon, primul burbon aged aparut dupa perioada prohibitiei, sortiment integral din porumb, produs in jurul distileriilor. Un whiskey cu o expresivitate lemnoasa, afumat superb si cu note delicate de vanilie si caramel. Este un produs maturat in butoaie mici de stejar american, ceea ce ii ofera o culoare puternica de chihlimbar.

baby bourbon

Camus VSOP Elegance se deosebeste prin aromele fabuloase datorate unui amestec de vinuri in care s-a pastrat, in procesul de distilare, o parte din drojdia de vin. Aceasta tehnica cere o expertiza deosebita si confera o remarcabila intensitate aromei.
Note degustare: Lichidul este de un auriu vibrant si degaja arome florale si fructate, cu note de grapefruit si migdale.

camus vsop elegance

Carpano Classico e bazat pe faimoasa reteta a lui Antonio Benedetto Carpano. E un vermut condimentat, cu note de citrice, care se imbina armonios cu aromele de vanilie.
Acest mix de arome si condimente fac din Carpano o bautura unica.

carpano classico

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply