To top
20 Apr

Cin Cin cu un pahar de Grande Couronne

Vesti spirtoase am astazi pentru voi. De altfel, sunt si vesti potrivite sezonului. Sunt o bautoare de ocazie, insa ma pot lauda cu flerul meu de selectie a bauturilor. E drept ca nu ma dau in vant dupa lichioruri si dulcegarii, cu exceptia vinului Xerex, altfel, prefer cognacul, ginul, whisky-ul, in general, tariile cu arome subtile.

So, noutatea Glenfiddich- Grande Couronne de la Alexandrion Group este o expresie a rafinamentului, facand parte din seria Grand Series a celui mai premiat scotch whisky din lume. Maturat timp de 26 de ani, in butoaie specifice din stejar si finisat in butoaie rare de cognac frantuzesc, Grande Courone imbina arome sofisticate din Scotia si Franta. Gustul catifelat si dulce este completat de arome cremoase de cafea si zahar brun caramelizat. Il puteti comanda incepand cu luna aceasta de pe site-ul Alexandrion Group.

Grand Series, de altfel, reprezinta o serie excentrica de whisky-uri single malt pe care, daca nu le-ati incercat, probabil ca it’s time to. Printre recomandari, va pot oferi cel putin doua: Glenfiddich Grand Cru, un whisky maturat timp de 23 de ani si Glenfiddich Gran Reserva, maturat timp de 21 de ani in butoaie de buron si finisat in butoaie de rom.

Despre Glenfiddisch single malt trebuie sa stiti ca este unul dintre putinele branduri din lume, detinute in continuare integral de catre familie, fiind produs in distileria construita, prin forte proprii, de catre William Grant si fiii sai.

Revenind la Grande Couronne, sticla arata impresionant, asa ca se poate inscrie pe lista cadourilor seducatoare de Sarbatori. Atat cutia, cat si sticla sunt decorate cu filigran iconic auriu, iar pe interiorul cutiei veti descoperi picturi renascentiste celebre, astfel fiind transpusi intr-un cadru fascinant, impregnat de referinte culturale si istorice memorabile, caci bautura fara imaginatie e ca untul fara paine. 🙂

Are o concentratie alcoolica de 43,8% si va fi imbuteliat in sticle de 700 ml. De asemenea, il veti putea achizitiona doar cu precomanda, ca orice lucru rar si deosebit.

Pe curand, cu alte notite pleziriste!

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply