To top
2 Aug

5 lumanari parfumate pe care sa le incerci

In ultima vreme, am devenit o mare iubitoare a lumanarilor parfumate. Poate pentru faptul ca urasc vara si am simtit nevoia sa-mi ofer aceste placeri de interior olfactive, senzoriale. Habar n-am. Cert este ca, aproape in fiecare seara, imi aprind veioza, cu gandul la zilele intunecate de iarna si imi aprind o lumanare. Intr-o ordine, nu stiu daca a preferintelor, neaparat, se numara mirosul de trandafiri, cel marin, floral-oriental si menta.
Asa m-am gandit ca poate si voi sunteti interesati sa descoperiti cateva lumanari parfumate, care au o durata mare de timp, miros foarte bine si arata si misto in orice decor. Pe acestea, dar si multe alte variante, le gasiti in parfumeriile Beautik Haute Parfumerie.

MAISON FRANCIS KURKDJIAN- BACCARAT ROUGE 540 
O aroma nascuta in urma intalnirii dintre Maison Francis Kurkdjian si Baccarat pentru a celebra aniversarea a 250 de ani de maiestrie in arta cristalului. Lumanarea parfumata elibereaza o aroma bogata, cu o semnatura unica formata din note florale, ambra si atingeri lemnoase.

DIPTYQUE- FIGUIER COLLECTION LES VOYAGES 
Diptyque ne invita intr-o calatorie pentru a descoperi taramuri variate: de la indepartatele pamanturi ale Asiei si pana la coasta Mediteranei. Spiritul aventuros al fondatorilor Casei diptyque este evidentiat prin Collection Les Voyages.
Aroma acestei lumanari, foarte apropiata de Philosykos, intensifica calitatile smochinului, caldura scoartei, prospetimea frunzelor si seva laptoasa a fructelor sale. Inclinatia pentru utilizarea elementelor naturale a condus la crearea parfumului Philosykos si a parfumurilor de ambient Figuier ca pe niste suveniruri din vacantele pe Muntele Pelion din Thessaly.
Note: smochine, scoarta de smochin, frunze de smochin

DIPTYQUE- ROSE DELIGHT
Rose Delight este o aroma patrunzatoare, orientala, inspirata din Secolul al XVIII lea, cand indragostitii obisnuiau sa ofere trandafiri turcesti ca simbol al iubirii.
Prin notele sale „dulci” de zahar pudrat, trandafiri, miere si suc de lamaie, compozitia va da o dependenta centrata in jurul „rozelor”!

CARON
MADAME LUMANARE PARFUMATA
Mana dreapta lui Ernest din 1906 pana In 1940, Félicie Wanpouille, a fost mai mult decat o muza si a contribuit foarte mult la dezvoltarea renumelui Casei. Pasionata de moda si creatie, la intalnirea cu Ernest, ea a devenit „sufletul” Casei Caron, imagindu-si pentru fiecare creatie o sticla, un nume, o poveste. Ca o adevarata femeie de afaceri, “Madame”, asa cum o numeau colaboratorii ei, a condus Casa Intre anii 1940 si 1962, administrand compania, luptand pentru a evita inchiderea in timpul razboiului. O femeie independenta, cu o minte ascutita, ce ascunde, un caracter puternic si un suflet delicat. Toata dualitatea personalitatii sale este exprimata In aceasta lumanare parumata ce imbina note fine de bergamota, rhubarba, bujorul, violeta, lemn de santal si mosc.

DIPTYQUE- 34BLVD SAINT GERMAIN

Forma ovala a logo-ului inspira si forma vasului lumanarii parfumate. Realizata manual, din portelan, aroma dezvoltata de arderea lumanarii aminteste de parfumul liniei 34 Blvd Saint Germain. Note proaspete, verzi si condimentate, care persista timp de aproximativ 70 de ore.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply