To top
5 Jun

In vizita la Diplomat

Astazi, o sa va povestesc despre un nou loc unde puteti lua pranzul sau cina, un loc cu o istorie veche, cu preparate delicioase si cu o atmosfera ce te duce cu mintea la un melange de nou si vechi, de modern si clasic, pe scurt, un loc ce poate deveni o adresa favorita.
Este vorba despre restaurantul Diplomat,  situat in incinta Clubului Diplomatic, intr-o zona plina de verdeata, departe de agitatia orasului, loc care altadata adapostea un important club, fondat in 1922, de Colonelul St E Greble Junior si Alexandru Marghiloman. Vila centrala, construita de celebrul arhitect Ion Mincu, gazduia si sediile clubului nautic, iar piscina si terenurile de golf atrageau elita Bucurestilor. Mai tarziu, aici avea sa ia nastere restaurantul Diplomat, locul in care bucurestenii luau pranzul.
Am fost, de curand, aici, de doua ori, la un interval scurt si am ramas cu aceeasi impresie, ca se mananca bine si te poti relaxa.
La prima vizita, am fost intr-un embarras du choix in ceea ce priveste alegerea specialitatilor din meniu. Restaurantul are un specific fusion, cu preparate inspirate din diverse colturi ale lumii. De la curry thailandez pana la tartar a la main, ai posibilitatea sa-ti bucuri papilele cu tot soiul de condimente, carnuri si garnituri rafinate.

diplomat

Prima  data cand am mers, am ales ca aperitiv Vitell’o Tonnat’o si terina din ficat de rata, cu dulceata de mango, apoi o musaca delicioasa, un antricot de vita la gratar, cu sos de galbiori si cartofi prajiti si piept de mangalita fragezit, gatit lent, cu sos de stridii. Nu am ratat nici ciorbele, testand-o pe cea de pipote, leustean din belsug si legume.
Nu pot spune ca a fost ceva negatit bine, din tot ce am ales, Totul avea gust, aspect, pentru mine mult mai important decat plating-ul sau originea ingredientelor, detalii relevante pentru multi.
Mie, asa cum stiti, imi place foarte tare sa mananc bine, asta insemnand cu gust, cu arome, cu sare si piper, cu multe calorii si bine echilibrata.Dar nu numai mancarea este un atuu al restaurantului, ci si maniera in care esti primit, cu multa caldura si atentie. Totul este adus la timp, la temperatura potrivita, ospatarul nu uita de tine, iar terasa, cu vedere spre terenul cel verde, este o bucurie pentru ochi.
Dar este greu sa descrii un loc celor care nu au fost niciodata aici, asa ca va invit sa treceti pragul acestui restaurant, mai ales in serile de vara, cand aerul este irespirabil in centru.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply