To top
16 Dec

Senzuale cadouri olfactive

Convingerea mea este ca nu frumusetea, utilitatea sau rafinamentul fac un cadou sa fie de neuitat, ci emotia. Sunt cadouri care te pot purta in timp si timpuri, cadouri-rasfat pentru simturi, cadouri create pentru a da senzualitate unui rendez-vous si lista ar putea continua. M-am gandit sa adun in cateva randuri sugestii de daruri olfactive, care pot sensibiliza si a caror urma abstracta, doar simtita, poarta in ea persoana ce a daruit.

 

Baccarat Rouge – Maison Francis Kurkdjian este cel mai cald, sexy si insinuant parfum pe care l-am mirosit in ultima vreme. Este luminos, sofisticat, imbinand pe piele acorduri florale si lemnoase. Creatorul sau, Francis Kurkdjian, il descrie drept o “alchimie poetica, unde notele de iasomie si stralucirea sofranului definesc fatetele minerale ale ambrei si tonurile lemnoase de cedru proaspat taiat”. Mi se pare acel gen de cadou intimidant, care te face sa vorbesti doar cu privirea.

Lumanarea Mon Beau Sapin, tot de la Maison Francis Kurkdjian, te invita sa calatoresti intr-un spatiu magic inca de cand ii privesti ambalajul ce ilustreaza bradul traditional, animalele salbatice si fulgii sclipitori. Poate completa un art de la table sofisticat sau poate crea intimitate in propriul boudoir.

Tot de la aceeasi casa, o alta lumanare, cu aroma calda, note florale, ambra si usoare note lemnoase, este si Baccarat Rouge 540. Aceasta celebreaza cei 250 de ani de maiestrie in arta cristalului.

Maison Francis Kurkdjian ofera o selectie incantatoare de esente, parfumuri, lumanari si seturi exceptionale, pentru a deschide sezonul Sarbatorilor de Craciun.

Daca va plac aromele de camera cu miros de pin, va invit sa incercati setul ce include parfumul de camera Sapin si lumanarea parfumata, de la Diptyque.

O alta varianta de lumanari parfumate, tot de la Diptyque, o reprezinta si setul cu 5 arome, pentru a crea un ambient cald, de sezon. Wood Fire, Opopanax, Amber, Pomander, Benjoin sunt cele 5 esente care promit seri intime.

Daca va plac tuberozele, ar trebui sa faceti cunostinta cu setul Doson de la Diptyque. Un parfum bogat si senzual, cu note de piper rosu si iasomie sambac ce aduc culoare prin prospetimea lor.

 

Daca femeia iubita este pentru tine o muza, ai putea sa-i spui asta fara cuvinte, ci doar daruindu-i lumanarea parfumata Madame de la Caron. Aceasta este un omagiu adus celei care a fost mana dreapta si muza creatorului Caron. Felicie Wanpouille era numele acestei Madame, asa cum o numeau colaboratorii ei, iar ceea ce a facut-o sa fie atat de speciala a fost nu doar pasiunea pentru moda si creatie, cat si capacitatea ei de sintetiza spiritul Caron, in fiecare sticla, nume sau poveste. Avand note de bargamota, bujor, violete si mosc, este una dintre cele mai fine si senzuale arome.

Les femmes audacieuses si extravagante ar putea fi cucerite cu parfumul casei Caron, Piu Bellodgia, cu note de garoafa, scortisoara si cuisoare, imbinate cu arome puternice de lemn de santal. Este o declaratie de dragoste forte.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply