To top
7 Dec

The place where Burger is the King

Iubesc cuvintele frumoase si mancarea buna. Ai spune ca sunt lucruri disparate, but no, amandoua, pentru mine, reprezinta combustibil emotional sau nutritiv.
Asa cum prefer sa spun ce simt, asa aleg sa mananc ce vreau, indiferent daca se incadreaza sau nu in norme nutritionale ok sau nu. Burgerii sunt preferatii mei, intotdeauna insotiti de cartofi prajiti aurii si de sosuri cremoase. Cu toate astea, gasesc greu acel tip de burger ideal, care sa nu fie ars, sa nu aiba grasime, sa nu lase arsura pe chifla, sa vina acompaniat de cartofi crocanti etc.
Pana sambata, aveam un singur restaurant pe lista preferatelor, atunci cand vorbesc de burgeri. Et voila, sambata, am fost invitata sa iau pranzul intr-un mic restaurant pe Calea Floreasca, Emte.
Este acel gen de spatiu minimalist, cu accente pop-art si decoratiuni punk, care pune in evidenta o anume austeritate placuta, insa. L-am gasit potrivit pentru intalnirile daytime si pentru weekendurile cand nu ai chef de prea mult zgomot.
Meniul, semnat Dragos Tudoran, contine numeroase variante de burgeri, incat este destul de greu sa alegi, dar si alte preparate pe baza de carne: coaste, steak, peste.
Noi am ales Beef Tasting Plate, o selectie de 3 mini-burgeri (dar nu sunt atat de mini, cum poate va imaginati), formata dintr-un burger cu trufe, unul cu Raclette si unul cu rondele de ceapa prajita si bacon. In loc de clasicele chifle, burgerii de la Emte iti propun o alta varianta, si anume: briosele, preparate cu mult unt, delicioase. Cele negre sunt preparate cu cerneala de sepie, cele roz cu pudra de sfecla, cele verzi cu spirulina, iar cele albe sunt briosele clasice.
Pe lista degustarilor viitoare, am trecut burgerul cu rata si cel cu peste, pe care nu le aveau disponibile la ora la care am fost.
Daca ar fi sa dau trei motive pentru care ar trebui sa vizitati Emte, nu as ezita ca unul dintre acestea sa fie  sosurile, foarte aromate, unele dulcege, altele spicy, echilibrate si alese perfect in concordanta cu ingredientele burgerului. Pare ca nimic din mixul final nu a fost ales par hazard, ci ca totul a fost gandit pentru a crea gustul potrivit.
Eu am trecut aceasta destinatie gurmanda pe lista favoritelor, dupa ce m-am convins mergand la Emte, ceea ce va invit si pe voi sa faceti, pentru a simti daca este sau nu pe gustul vostru.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply

Follow me
Loading