To top
4 Oct

Ce soir, L’Interdit!

Pentru multi, parfumurile sunt alese din considerentele noutatii,  pedigree-ului casei, chiar ale modei de moment. Pentru altii, ele ofera un standard, vorbesc despre un statut.

Eu aleg parfumul-emotie, adica acel parfum care are forta de a imi spune o poveste,  a lui sau a mea, de care ma simt legata afectiv, intr-un anume fel.

Pe unele le-am iubit pentru ca s-au asociat cu perioade de viata in care am fost fericita, pe altele pentru ca mi-au evocat farmecul decadent al bygone eras.

Imi amintesc ca primul parfum, cumparat din primul salariu, a fost Hot Couture by Givenchy, un parfum care si astazi, mirosit, are aceeasi forta de a-mi etala o paleta intreaga de trairi. De altfel, am rezonat intotdeauna cu filozofia lui Hubert de Givenchy care spunea ca “secretul elegantei este de a arata ca tine insuti”. Niciodata nu am vrut sa arat ca altcineva, pentru simplul motiv ca iubesc diversitatea, singurul aspect care face unica o persoana.

En fin, Givenchy inseamna libertate, rafinament, curaj, incalcarea conventiilor, avangardism, mai exact ceea ce apreciez eu.

In acest spirit, am descoperit parfumul L’Interdit, al carui concept s-a nascut in 1927, ca un parfum dedicat lui Audrey Hepburn. Astazi, el spune o alta poveste, pastrand nota feminitatii. Mai exact, ne invita sa exploram senzatia oferita de lucrurile interzise, acele lucruri pe care nu indrznesti sa le faci, din lipsa de asumare, din teama, din blazare sau pentru ca te complaci intr-o existanta banala.

Mi-l pulverizez dimineata pe par, atunci cand gandurile mele sunt departe. Ma invadeaza, ma transforma intr-un personaj si ma plimba nu in Franta, acolo unde s-a nascut, ci in Berlin. Sunt fie intr-un cabaret berlinez, din anii ’80, fie la o cafea cu Amanda Lear. Port ciorapi din matase cu dunga, pantofi de lac si privesc indiferent. Manusile din piele fina sunt impregnate cu L’Interdit si pentru ca imi place mirosul, gesticulez amplu, in timp ce scrumez. Nu fac conversatie, pentru ca uneori cuvintele sunt golite de sens. Ascult zgomotul de fond si ma intreb oare de ce ador zilele ploioase.

Cineva imi spune ca miros a portocale. Nu ma uimeste remarca, fiindca L’Interdit este acel amestec seducator de portocale, iasomie si tuberoze carnale. Zambesc si ridic din umeri. L’Interdit imi permite sa fac ce vreau, inclusiv sa nu raspund necunoscutilor. Mi-a sosit cafeaua.

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply