To top
28 Sep

Ce femeie m-ar seduce?

Am cunoscut-o de curand. Iubeste femeile si nu m-a surprins intrebarea ei: Ce m-ar seduce la o femeie? Raspunsul, pe moment, a fost emotia.
Apoi, m-am gandit…

Femeia care m-ar seduce poarta dresuri de matase cu dunga, isi parfumeaza genunchii cu Opium si isi tine picioarele impletite. Rade isteric, dandu-si capul pe spate, plange cu pasiune si asta in orice loc s-ar afla. Femeia care m-ar seduce nu se coafeaza, dar parul ei are gust sarat, pentru ca in mod repetat, seara, isi da pe par apa de mare. Tace mult si fumeaza indiferenta. Se intalneste cu multi barbati, dar iubeste unul singur. Se teme de strazile cu nume de scriitori si gaseste irelevanta cenzura. Iubeste zgomotul parchetului vechi, dar merge pe varfuri in casa. Are cearcane, fumeaza, pare consumata de amor si stie sa creeze probleme. Preseaza flori intre carti, isi da  rendes-vous in Amzei, in fata la Biblioteca Metropolitana, doar sambata noaptea si face dragoste precum Juliette Binoche in Damage. Are obsesii, schimbari de stare, isi pierde interesul rapid, daca nu o invadezi. Nu tine diete, are un aer auster si nu crede ca Simone de Beauvoir are dreptate. O nelinistesc barbatii fara orgolii, liberi, care forteaza si ar vrea sa fie invitata la dans, dupa ce iese dintr-o carciuma obscura, din Piata Rosetti. Nu ii place sa astepte, ba mai mult, asteptarea o blazeaza si o face indiferenta, are zvac, nu are rabdare. Este o maestra in a crea contexte, e fragila si se raneste usor, se supara incontrolabil,  adora sa fie impacata, consuma emotii, carbohidrati si ii place sa ii pui mana pe picior, atunci cand se afla la o cina formala. Are o incocenta viciata,  detesta femeile care au lasat ca rutina sa se cuibareasca in mariaj si le iubeste pe cele care stiu cum sa umple viata barbatului iubit.

Tatiana Ernuteanu
1 Comment
  • Ana Maria Tatucu

    E greu sa mai adaugi ceva. Credeam ca numai eu ador in secret filmul acesta, Damage. Bine, Juliette Binoche mi se pare periculos de seducatoare. Daca as fi barbat pentru o zi, pe ea as cauta-o pentru un rendez-vous dupa pranz. Desi o adnir pe Catherine Deneuve si adorm cu pozele ei in fata, daca ar fi vorba de o pastila intensa, clar, Juliette Binoche.

    September 28, 2018 at 2:04 pm Reply

Leave a reply