To top
2 May

In vizita la Mesange Fromagerie

Cine nu se bucura de un platou cu branzeturi fine, dulceata de smochine si nuci? Cine ar spune nu unui pahar de vin frantuzesc? Cui nu-i plac micile fromagerii, intime, de unde iti poti lua o bucata de Abondence sau Beaufort?
Cu gandul la Fromagerie Lemarié din Provence, am pasit in mica fromagerie, deschisa de putina vreme in cartier.
Se numeste Mesange Fromagerie si se afla pe strada Tudor Stefan, in Dorobanti. Am fost intampinati cu placerea cu care o gazda isi primeste oaspetii si ne-am bucurat sa aflam ca aici exista o selectie riguroasa a branzeturilor, provenite din toate colturile lumii, din regiuni cunoscute pentru traditia in pregatirea branzeturilor, direct de la producatori sau affineuri, ca vinurile au fost atent alese si ca jambonul cu ierburi se pregateste in house. Painea este preparata in brutarii artizanale, cafeaua proaspat macinata si inghetata facuta artizanal, fara conservanti.
Meniul te tenteaza cu platouri de branzeturi, soup du jour, dar si cu sandwichuri, salate si chiar fondue, pe timpul iernii. Am ales un Croque Traditionnel. Intre cele doua felii de paine alba, cu lapte, o bogatie de jambon, Comté, sos Mornay, totul gratinat, insotit de salata de sezon!
Adrian a ales un sandwich cu Comté, Jambon si ceapa rosie, condimentat cu mustar a l’ancienne si salata.
Locul arata foarte bine, cu mult lemn, cu banci cu huse si curele, asa cum este si sortul tipului care iti face recomandarile, peretii au decoratiuni simpatice precum tocatoarele din lemn, iar rafturile cu branzeturi la vedere creeaza o atmosfera autentica de fromagerie.
Este placut sa mergi si dimineata, pentru ca prin ferestrele mari intra o lumina placuta, care cu siguranta iti va da un refresh, dar si seara, cand copurile de iluminat ofera o atmosfera intima, de mica sufragerie, iar cina devine un pretext pentru a te dezvalui cu sinceritate.
Este, cu siguranta, un loc ce va deveni un hotspot, mai cu seama in randul celor care apreciaza sobrietatea unui decor, delicatesele si aerul boem, dar si  auster, al francezilor.
Vi-l recomand pentru iesirile in doi, pentru tete-a- tete-uri matinale sau pentru seri de rasfat, cand tot ce vrei este sa ai o experienta senzoriala.

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply

Follow me
Loading