To top
28 Mar

Lifestyle Guide cu Ana Alina Alecu

Pe Alina Ana Alecu, am cunoscut-o la un eveniment monden, cu ceva vreme in urma. Foarte chic, eleganta, cu o mare disponibilitate in a socializa, Alina mi-a povestit atunci despre business-ul ei care era la inceput. Picta portelanuri si pusese bazele Porphyras. M-a cucerit cu povestile ei despre calatorii, cu pasiunea cu care vorbea despre obiectele pe care le desena cu atata migala si cu faptul ca in mintea ei era permanent familia (sotul si fiica ei, Ambra). Alina si-a petrecut o buna parte din viata in lumea corporatista, insa cand a pictat primul obiect de portelan a simtit ca este ceea ce vrea sa faca. A avut curaj si a pornit intr-o directie nu foarte cunoscuta, desi Alina desena din copilarie. A urmat trei cursuri consistente de pictura pe portelan si iata ca, astazi, Porphyras este un brand ce si-a lansat colectii in mari capitale ale lumii, a avut colaborari fructuoase cu mari companii, a primit apreciere si, pe zi ce trece, pare sa devina mai solid si mai de amploare. Pentru ca v-am spus : Alina este o tipa foarte misto, cu un stil vestimentar definit si cu o placere de a trai the good life, am decis sa-i lansez cateva intrebari pentru a ne inspira in alegerile noastre
Place to be (restaurant, galerie, cafenea, orice): Sunt o citadină inveterata, în permanenta cautare de locuri inedite, secrete, pline de energii bune, în general case sau palate vechi din frumosul nostru Bucuresti. Astfel, deși ultima descoperire este Palais Ghica Victoria, totusi, my place to be este Palatul Cesianu Racovita – sediul Artmark, cea mai mare casa de licitatii de arta cu care colaborez din 2012. Cred ca aceasta colaborare isi are bazele în faptul că am participat anterior (pe cand Artmark avea sediul in alta parte) la o petrecere privata exclusivistă ce s-a ținut în acest splendid palat de început de secol 20, de care m-am îndrăgostit iremediabil. Vestea buna e ca fiecare dintre noi îl poate vizita si admira cum arta se împletește cu arhitectura, totul la cel mai înalt nivel.

Essential outfit for weekend: De obicei, în weekend ma îmbrac cel mai comod, chiar dacă ieșim la restaurant, cinema sau teatru. Esențial e faptul că nu port tocuri- ma incalt comod, ca să pot merge mult pe jos.

Favourite place for breakfast : De obicei, breakfastul meu consta intr-o cafea, preparată de iubitul meu (sot) si savurată în doi în pat, din cești pictate de mine (evident), Dar, ocazional ieșim la Simbio (în cartier), unde putem gusta, de pildă, o shakshouka fabuloasă, Ottolenghi style. Nu e de lepădat nici un croissant cu cappuccinno la mica terasa French Bakery de pe strada Franklin, intr-o însorită dimineata de vară.

Favourite gift shop: Porphyras, fireste. Imi place sa ofer celor dragi obiecte din portelan, personalizate, unice, pe care sa le foloseasca cu incredere zi de zi. De asemeni, imi mai place sa ofer carti si cd-uri, achizitionate de la Carturesti Verona, un spatiu fabulos, pe care-l iubesc de cand s-a deschis (ceea ce nu pot afirma despre Carusel).

Must –have snack on the road: Recent, am inceput o campanie in familie „Fără rontaieli” – așadar, ideal ar fi fără snack-uri – prin tara nu facem multe drumuri cu masina (Sinaia, Constanta), așadar, ne putem abtine, iar în avion, de obicei, ti se oferă o gustare. La Paris, însă, există boulangerii specializate în sandwich-uri gourmet, pe care nu ezit să le mănânc pe strada.

Oddity of style : Întrucât imi place sa fac sport, am căpătat o pasiune pentru outfit-urile sportive, în special pantaloni de trening și pantofi de sport, purtate pe strada. Acum multi ani, am descoperit deliciile purtarii tenisilor Vans, cu orice, stil detronat mai recent de pantofii New Balance, de care nu as vrea sa ma despart vreodata. Si imi mai plac pantalonii scurți,  de orice fel.

Lifestyle rule: Deși suna a limbaj de lemn, imi place sa trăiesc…frumos. Imi place sa ma bucur de tot ce mi se intampla, sa savurez la maximum bucuriile (multe), care imi apar în cale. Recunosc ca mi-am creat o bulă de protecție, din care exclud chestiuni sau persoane toxice sau cu care nu rezonez. Evident ca sunt si norocoasă , în primul rând ca am o familie minunata, dar și pentru că viața imi tot scoate în cale persoane deosebite, de la care am ce invata si cu care am o chimie instantanee. Si ador sa-mi descopăr orașul la pas, sa ma bucur de momente inedite, deși simple. Regula mea de viata este sa colectionez senzatii.

What’s chic now : Evident, pantalonii gen trening, cu dungi laterale. Rochiile înflorate. Posetele colorate.

Treasured pieces: Cu siguranța ca ecologiștii vor sari pe mine, dar one of my treasured pieces este o vesta de blana de vulpe polara, pe care o am de la mama mea. Am primit-o sub forma de haina (demodata ca si model) si transformata de mine intr-o vesta si o etola. Mai am si o colecție de posete Musette, pe care o iubesc, iar bratarile, pe care nu le scot niciodată de la ambele maini, imi amintesc de locuri si momente trăite.
Bucharest favourite area: Locuiesc, lucrez si ma deplasez (cel mai mult) în zona centrală a orașului, în proximitatea celei mai vechi case din Bucuresti (casa Melik). Imi place la nebunie să ma baladez pur si simplu pe străzi, sa ma zgaiesc la case, pe ferestre sau în grădini, sa imi imaginez cum e sa locuiești acolo. Imi mai place cartierul Cotroceni (în care am avut atelier timp de doi ani). Nu-mi place, însă, zona de nord, iar despre Pipera nici nu mai pomenesc.

Your secret passion: Pasiunea mea pentru calatorii în țări straine, în care colectionez senzatii, amintiri si inspiratie, este deja recunoscută, ca si cea pentru parfumuri ( de nisa). De asemeni, imi plac cărțile, arta ( si clasica, si moderna), casele vechi si gastronomia.

Every woman should own: Educație – cred ca de aici pot deriva alegerile făcute, ca si un stil propriu. Mai presus de orice, disprețuiesc impostura, dorința de a părea ce nu esti si nu vei fi vreodata. E atât de nobil si de interesant sa adaptezi la propria-ti personalitate concepții si trenduri si sa le reinterpretezi cu grație.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply