To top
22 Mar

Poarta bijuterii storytelling

Imi plac foarte mult bijuteriile fine, in spatele carora se ascund momente fericite din viata, oameni dragi, ocazii -celebrari, varste si sezoane. Bijuteriile pe care le port in mod cotidian sunt toate povesti din trecut. Nu le schimb niciodata, cu exceptia cerceilor pe care ii aleg in functie de ocazie si sunt singurele bijuterii, alaturi de brose, de tip gablonz pe care le port. In rest, mixex aurul alb cu cel galben, inelul foarte fin cu rubin, inelul cu diamante din aur alb cu unul de argint si cu unul din aur galben cu cruciulita, dar si cu altele la fel de fine, simple. La gat port cu drag cateva lantisoare subtiri, dintre care unul cu un banut, pe care am gravat, acum cativa ani, In God We Trust.

Dorinta de a personaliza ceea ce porti se manifesta pregnant in sectorul modei de azi si castiga teren asupra a ceea ce se definea unitar drept  la joaillerie.

Inca din secolul XVI-lea, Anne Boleyn, sotia regelui Angliei, Henri VIII-lea, purta un sirag de perle rare, pe care fixase initiala B, din aur.

Astazi, bijuteriile-litere de inspiratie rap, hip-hop sunt bijuterii de streetwear. Anumite initiale au o latura androgina, putand fi purtate deopotriva de barbati, cat si de femei si se regasesc la LV si Chloé. Aceste “lettres personnelles” isi gasesc astfel concretizarea in coliere, cercei sau inele. Creatoarea Lise Vanrycke propune chiar un abeceder de litere din aur rose, alunecand de-a lungul unui fin lant diamantat. Este ilustrarea ideii de personalizare, pe care o solicita tot mai multi clienti, ce vor sa etaleze, pe langa certificarea produselor branduite, si pe cea de obiect personalizat prin initiale. Initiala pretioasa este o bijuterie intima, o parte din tine insuti. Puteti alege dintr-o larga gama : unele pastreaza legatura cu ” la fine joaillerie ” de Vanrycke, Delfina Delletrez sau ale marcii japoneze Ahkah. Oferta este compusa din “abecedare” – cadou pentru aniversari, botezuri, evenimente pasagere sau bijoux storytelling, ce povestesc despre tine sau familia ta, precum : Girl Power, Love, Amoureuse etc.

Puteti sa va personalizati chiar inelele, precum  Beyonce care poarta trei inele ornate cu initialele in diamante ale copiilor ei, Blake Lively  are unul cu initiala Mrs. R, omagiindu-si  astfel sotul, Ryan Reynolds, iar Kim Kardashian poarta cercei cu initialele KW, cu trimitere catre numele sotului sau.

Daca bugetul nu va permite sa alegeti unele costisitoare, ceea ce nu indemn, ati putea merge la un bijutier care sa puna in practica ideile voastre. Litere, cuvinte, nume etc, orice are importanta pentru voi si va reprezinta.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply