To top
22 Feb

Emotii si parfumuri

Vreme perfecta de inventariat emotii si amintiri. De gustat felii din trecut si de aranjat piese pentru viitor. Imi trec prin minte imagini din copilarie, drumurile la parfumeria din colt, unde era locul cu cei mai frumosi cercei-clips si cu parfumuri japoneze, Yoko, era preferatul meu, ziua de Valentine’s Day de acum 10 ani, cand abia ma casatorisem, treceam printr-o perioada foarte grea, iar sotul meu mi-a adus cadou o editie limitata a unui parfum Givenchy, Marriage. Imi amintesc ca ieri, parfumul L’eau par Kenzo, primul meu parfum de brand, pe care mama mi l-a facut cadou cand eram studenta sau primul parfum pe care mi l-am cumparat singura, din salariul de profesoara, Haute-Couture-Givenchy. Asa mi-am dat seama cat de legata sunt de arome, de parfumuri pe care le identific cu perioade din viata mea, cat de mica e distanta dintre atunci si acum, cand deschid capacul unei sticle de parfum si cat de important este pentru mine ca acestea sa-mi creeze o emotie.
Sunt 5 arome care imi persista in minte, pe care le vreau oricand si care imi aduc fericire.

Soleil Blanc – Tom Ford

soleil blanc

Un parfum pentru zilele calde, cand rochia de batist inflorata iti atinge gambele delicat, cand zanganitul cerceilor cheama barbatul iubit, cand parul este exact asa cum te-ai trezit. Colinzi strazile. Nu te pierzi printre ganduri. Stii exact ce vrei si cat valorezi, Nu ai nevoie de nimeni sa te confirme si nu ai teluri marete. Ti-ar fi suficiente niste capsuni, o cafea dulce si un sarut pe obraz.

Pluriel Feminin – Maison Francis Kurkdjian

pluriel feminin

Mirosul femeii discrete, care seduce fara stiinta, care isi lasa capul pe spate cand rade cu pofta, nu-si ascunde pistruii si face, din defecte, atuuri. Mirosul libertatii de a te pierde in propriile ganduri, fara teama ca ceva te-ar putea destabiliza. Puloverul de casmir gri se muleaza perfect pe bratele tale suple, te joci cu siragul de turcoaze inocent, in timp ce mintea iti zboara nepasatoare catre atunci cand stiai ca a venit primavara, dupa sunetul tocurilor pe asfalt.

So Nude – CNC

so nude

Intim, carnal, erotic, mirosul lui nu poate fi simtit decat de la o distanta extrem de obraznica sau poate doar atunci cand faci un balet al mainilor explicand ceva cu patos. Perfect in armonie cu zilele de iarna, cu cafelele baute la colt de strazi ascunse, cu gentile de piele maron, care miros insinuant a genuine leather, cu unghiile visinii, taiate scurt, extrem de scurt, ca pentru a proteja. Placere pur-feminina.

Fleur de Rocaille – Caron

fleur de rocaille caron

Caron, parfumul obrazului mamei, din copilarie. Miros de dragoste materna, de “doamna”, cum spuneam cand eram mica, chintesenta cochetariei si a sofisticarii feminine. Rochia de catifea verde-regal, haina din blana maron, rujul cu miros de fragi, albumul de arta pe care il tii in mana, zambetul curios, pasii grabiti spre rendez-vous, scenariul Fleur de Rocaille.

Amarige de Givenchy

amarige

 

Parfum de noi, mirosul casatoriei mele, al studentiei, al vremurilor din trecut. Aroma care imi trezeste amintiri frumoase, primul an de casatorie, ochii lui verzi, degetele sale lungi, care ma fascinau si atunci si acum, felul in care ma privea ca si acum, de altfel, iubirea noastra mai profunda decat mi-as fi imaginat-o vreodata.

Tatiana Ernuteanu
1 Comment
  • Ana Maria Tatucu

    Amarige Mariage este parfumul meu de mireasa, sa zic asa, bine, eu nu am avut genul de nunta cu rochie, trena etc, dar Amarige Mariage a fost parfumul. Chiar zilele trecute l-am regasit pe eBay, cam piperat ca si pret, acum este raritate, dar tot il voi comanda. Pe cel purtat la nunta, l-am dat cuiva drag sa se bucure de el. Fleur de rocaille este un alt parfum care cred ca aduce emotie multor femei.

    February 23, 2018 at 10:26 am Reply

Leave a reply