To top
2 Feb

Le jardin des plumes, restaurantul Art Deco din Giverny

In aceasta dimineata de iarna, potrivita mai degraba unei zile de martie, mi-as dori sa ma aflu in Giverny, sa fac o scurta plimbare prin celebrele gradini “impresioniste” ale lui Monet, sa savurez linistea idilica a locului, iar apoi sa iau masa in apropiere de casa pictorului, intr-unul dintre restaurantele celebre, cu o stea Michelin, Le Jardin des plumes.
As purta rujul rosu, semn ca vreau sa ma fac remarcata si parfumul Le Jardin du Monsieur Li, care ar vorbi despre sobrietatea mea. As fuma cu pofta, in timp ce as fredona Quand j’ai peur de tout, gandindu-ma ca totusi imi lipseste timbrul ragusit al Patriciei Kaas.
Imbracata intr-un costum din stofa fina alba, cu espadrile si parul in vant, m-as aseza la una dintre mesele de la geam, bucurandu-mi ochii cand cu peisajul verde al naturii, cand cu decoratiunile Art Deco ale restaurantului: peretele albastru, lustrele din pene si sticla de Murano, vitrinele stralucitoare, alegand cu grija desertul din meniul artistic creat de  faimosul Chef Eric Guerin, decorat cu o stea Michelin, in 2015.
As comanda cateva delicatese si as scrie o frumoasa scrisoare de dragoste, pe care, ajunsa acasa, as ascunde-o in buzunarul de la sacoul barbatului iubit. As zambi senin gandindu-ma la viitor.

 

le jardin de plumes 2

le jardin de plumes 3

le jardin de plumes 4

 

 

surse foto: lejardindeplumes.fr, restaurant.michelin.fr

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply