To top
30 Jan

In vizita la Muzeul Varstelor

Duminica, am fost sa vizitez un nou muzeu, Muzeul Varstelor, un spatiu de intalnire a epocilor, costumelor, emotiilor si  nostalgiei. Situat intr-o casa veche, renovata impecabil, Palatul Filipescu Cesianu, pe Calea Victoriei, cu o curte cu statui si alei inguste, Muzeul Varstelor este un must-see.

Vila este un edificiu impunator, sobru, de bun gust, o bijuterie arhitecturala. Muzeul Varstelor- de la copilarie la senectute- urmareste o ambitioasa idee, aceea de a ne revela cum ar fi aratat o zi din viata noastra, din secolul XVII, pana astazi. Este urmarit astfel progresul in istorie, de la o generatie la alta, fiind un interesant proiect de antropologie urbana. Acest ambitios proiect are si rolul de a ne releva raporturile intre varste, evolutia civilizatiei materiale si a culturii din mediul urban romanesc, al ultimilor 300 ani, alegand pentru concretizare orasul Bucuresti.

Fiecare, potrivit varstei, simte afinitati cu zestrea primita de la predecesori, traieste intr-o maniera proprie impresiile, se identifica sau nu cu proiecte sau evenimente care au avut loc.

Puteti admira o superba colectie de costume, de bijuterii si accesorii (evantaie, bonete, pudriere, parfumuri, manusi etc), piese de mobilier, portelanuri si orfèvrerie, colectie de arme si aparatura.

De asemenea, daca sunteti curiosi, puteti vedea, prin intermediul tehnologiei moderne, cum veti arata peste 30 de ani.

Va recomand sa treceti acest loc pe lista voastra si sa mergeti sa-l vizitati intr-o zi de weekend, cand simtiti nevoia sa va bucurati de emotia atmosferei de altadata.

IMG_2331

IMG_2332

IMG_2334

IMG_2342 (1)

IMG_2333

IMG_2345

IMG_2337

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply