To top
4 Dec

Incitanta lume a parfumurilor Orientale, Les Orientaux Latins

Momente, emotii, asocieri, impresii olfactive, asa se compune fermecatoarea lume a parfumurilor. Calatorii in trecut, stimulate de senzatii proustiene, plimbari imaginare pe meleaguri luxuriante…inspiratie.

Sa vorbesc despre fascinatia parfumurilor n-ar fi deloc un lucru singular si nici caracteristic doar mie. Parfumurile au acest mare atu de a cuceri pe oricine, atata timp cat aroma este cea care pe care o cautam. Pot insa sa va vorbesc despre impresiile personale, despre parfumurile nou lansate pe scena internationala, despre branduri noi si despre emotia lor.

Les Orientaux Latins este noua linie de parfumuri de nisa a casei Eisenberg, ce combina discretia traditiei florale franceze, cu opulenta luxurianta a Orientului. Colectia te invita la o calatorie printre armonii si arome ale unei gradini orientale, dar si pe strazile Parisului. Este dovada clara a faptului ca Occidentul si Orientul se pot intersecta echilibrat si pot da nastere unei experiente senzoriale unice.

Cele 12 Eaux de Parfum, dintre care 6 pentru femei si 6 pentru barbati, combina perfect senzualitatea feminina cu personalitatea condimentata masculina.

Cele feminine poarta amprenta orientala si se potrivesc celor care si-au insusit arta seductiei, intr-un mod insinuant. Sunt suficient de intense, incat sa nu ai nevoie de alte apanaje ale cuceririi, dar cer eleganta in gesturi, in zambete retinute, in priviri imbietoare.

Mi se par incantatoare, purtate seara, atunci cand simturile devin agile, cand intentiile se devoaleaza si cand atingerile amesteca aromele.

Am mirosit Jardin de Sens si in minte au inceput sa curga imagini cu rochii din matase orientala, bijuterii bogate, casmir din indepartatul Tadjikistan, broderii elaborate, usi albastre, lucrate cu ornamente din Sidi Bou Said, piete pline de condimente, soare cald si trandafiri de Damasc.

Arome bogate, opulente, usor grele, care au capacitatea de a transmite emotii. Mi-am amintit de filmul Queen of the Desert, ce transcrie povestea scriitoarei Gertrude Bell si am inteles fascinatia ei pentru Orient, pentru lumea atat de diferita si de incitanta, pe care o ascunde, de serile reci din desert si de ariditatea aparenta a unei zone atat de bogata in emotii.

Rose Talisman este un parfum floral oriental. Alaturi de el, calatorim prin arida Sahara. Primim caldura intensa, aroma imbatatoare a trandafirului, simturile sunt exaltate, lemnul de palisandru si de santal seduc, iar notele de coacaze si zmeura ne readuc prin Europa.

OL_Rose_Talisman_S1

Jardin des Sens te invita intr-o gradina mediteraneana, unde lamaiul si fructele intalnesc murmurul subtil al apei, in soarele bland. Santal, cedru, vanilie, chihlimbar si iasomie sunt aromele care se combina oferind o senzualitate luminoasa.

OL_Jardin_Sens_S2

Voile de Chypre, un parfum nonsalant cu note de chiparos, paciuli si note florale seducatoare.

OL_Voile_de_Chypre_S3

Rituel d’Orient este un parfum pur oriental,  feminin, gratie uleiurilor pretioase ale lemnului de Agar. Un joc de contraste subtile, unde opulenta notelor lemnoase intalneste delicatetea, fragilitatea proaspetei si luminoasei bergamote.

OL_Rituel d'Orient_S4

Ambre d’Orient, un chihlimbar Oriental, menit sa seduca, o esenta rara, calda si senzuala. Acest chihlimbar intalneste notele spicy de scortisoara, iar notele florale de bergamota, iasomie si trandafir completeaza piperul roz. O aroma profunda si invaluitoare.

OL_Ambre_Orient_S5

Cuir d’Orient, o aroma de piele ce intensifica senzualitatea vanitoasa a femeilor, un parfum carnal, indulcit de aroma de zmeura.OL_Cuir_Orient_S6Pentru el

Palissandre Noir, parfumul unui barbat evaziv si rebel, in care sofranul condimenteaza lemnul de palisandru, iar trandafirul il indulceste.

OL_Palissandre Noir_S1-001

Bois Precieux te poarta in calatoria fascinanta a lemnului, intre putere si delicatete, intre Vetiver si Santal,  subliniind nobilul lemn de cedru.

OL_Bois_Precieux_S2

 

Patchouli Noble, un parfum oriental lemnos, o explozie de condimente, cu Cardamon luminos, paciuli senzual, lamaie si bergamota.OL_Patchouli_Noble_S3-001

 

Rituel d’Orient, un parfum oriental, o spirala de emotii si amintiri.

OL_Rituel_Orient_S4

Ambre d’Orient, pura seductie masculina. Chihlimbar cald, scortisoara, iasomie si trandafir, arome de sporesc senzualitatea acestui parfum.

OL_Ambre_Orient_S5-001

Cuir d’Orient se contureaza in jurul notelor cutezatoare de piele, indulcit fiind de zmeura parfumata si trandafir.

OL_Cuir_Orient_S6-001

Sper ca v-am facut curiosi sa descoperiti aceste spectaculoase parfumuri, ce pot fi cadouri perfecte pentru femeile care stiu ca seductia este rodul imaginatiei, a rafinamentului si a senzualitatii subtile, cat si pentru barbatii care cred in puterea aromelor dulci, care starnesc simturile si te fac dorit.

Le puteti testa si cumpara, in exclusivitate, din magazinele Douglas, locul unde parfumurile bune, cremele fine si rujurile gurmande au loc de intalnire.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply