To top
23 Oct

Cum sa ai in casa un aer fresh si purificat

Ca foarte multi oameni, anul acesta, m-am numarat si eu printre cei care au facut alergie la ambrozie. Cartierul in care locuiesc a fost invadat de aceasta buruiana, ca de altfel intreaga tara, iar efectul alergen a fost destul de pregnant si constant. Am cautat tot felul de metode pentru a combate acest efect. Printre descoperirile de bun augur, despre care astazi vreau sa va vorbesc, a fost un purificator/ umidificator de aer extrem de eficient, pe care l-am primit cadou si ale carui rezultate s-au facut simtite chiar dupa cateva zile. Se numeste Plasmacluster, modelul KCA50EUW, si este Sharp. Este una dintre cele mai smart investitii, daca sunteti preocupati de calitatea aerului si a sanatatii. From my point of vue este la fel de necesar in intimitatea unei case, asa cum este aragazul sau frigiderul. Poate pentru unii pare un moft, dar asa cum aveti grija ca alimentele sa stea la o temperatura corespunzatoare, asa ar trebui sa va intereseze si calitatea aerului in care traiti.
Dispozitivul curata aerul nu doar de polen, ci si de bacterii, mucegaiuri, virusuri sau acarieni. In plus, are si un detector de mirosuri care face ca in momentul in care gatesti sau fumezi sa se activeze si sa treaca la un nivel de filtrare mai mare, absorbind in cateva minute mirosul neplacut. Nu am sa vorbesc despre datele sale tehnice, pentru ca nu este domeniul meu si nici nu mi se par relevante in contextul acesta. Mesajul pe care vreau sa-l transmit este cel care conteaza. Si stiu ca unii dintre voi sunteti extrem de preocupati de o alimentatie sanatoasa, altii de o viata activa si de mult sport, insa nu este de neglijat poate cel mai important ingredient al vietii, aerul. Traim intr-un oras poluat, unde oamenii, din lipsa de spirit civic si educatie, arunca gunoaie si resturi, chiar de la geam, unde caldura verii este uscata, orasul plin de plante toxice and many more. Astfel ca sfatul meu este acela de a renunta in a va schimba poate plasma tv cu una noua de ultima generatie si sa investiti in sanatatea voastra si a copiilor vostri. Pretul acestui dispozitiv nu este unul mic, insa merita efortul de a va retine de la alte cheltuieli, pentru a-l putea cumpara.
Va spun cu toata sinceritatea, ca in casa, desi am  tufe de ambrozie la geam, nu simt efectele ei, de cand am instalat acest aparat. Nu am sa va mint sa va spun ca am simtit asta in prima sau a doua zi, insa acum, la o saptamana de cand il avem, pot face diferenta intr-un mod obiectiv.
Iar seara, pentru ca sunt o persoana extrem de senzoriala, cu tabieturi si placeri de interior, abia astept sa ma relaxez in dormitor. Aerul este umidificat atat cat trebuie, il simt racoros, nu mai am nasul infundat si am senzatia ca am deschis geamul fiind la munte.
Am sa ma rezum insa la cateva informatii pe care eu, o necunoscatoare a ceea ce inseamna high-tech, le-am inteles.
Principiul de baza al functionarii este generarea de ioni, ce descompun mirosurile neplacute si particulele daunatoare. De asemenea, filtrele au si ele rolul de a purifica aerul.
Ionii emisi in incapere de Plasmacluster au o mare densitate, inactivand astfel substantele aeropurtate. Diferenta dintre Plasmacluster si celelalte purificatoare este evidenta. Daca pentru majoritatea purificatoareloe aerul abia daca este absorbit in dispozitiv pentru a fi curatat prin filtrele existente, Plasmacluster reuseste sa purifice si aerul stagnant din incapere, astfel ca si aerul din spatele mobilierului sau din colturile mai greu accesibile va fi purificat. Eficienta acestui dispozitiv a fost demonstrata de organizatii de cercetare si testare din Japonia, cat si din intreaga lume.
Plasmacluster mai are un atuu imbatabil. Te ajuta foarte mult in mentinerea curateniei in casa. Stim cu totii ca praful se aseaza extrem de repede pe obiecte precum laptopul sau televizorul, din cauza energiei electrostatice, insa acest purificator, gratie ionilor de care va vorbeam, anuleaza aceasta energie statica, praful fiind captat de filtre. La fel se intampla si cu firele de par de la animale. Acestea vor fi absorbite de filtrele smart.
O sa vedeti cum se schimba culoarea displayului, in momentul in care dispozitivul indentifica, spre exemplu, in cazul meu, polenul din casa, schimbandu-si culoarea in rosu, devenind ulterior verde, dupa ce a curatat aerul.
Filtrele trebuie schimbate o data la 10 ani, in tot acest timp fiind suficient sa le spalati periodic. Aveti un indicator care se va aprinde dupa ce au trecut 720 de ore de uz. Eu il tin in priza de la prima ora a diminetii, pana la culcare, pe filtrul de polen, iar seara, in dormitor, aleg programul de ionizare Clean Ion Shower, care dureaza o jumatate de ora si care imi lasa aerul perfect curatat.
Aparatul are si optiunea de umidificare Clean Air & Humidity pentru un confort sporit.
Instalarea lui este foarte rapida si simpla. Se umple rezervorul cu apa, setezi viteza de filtrare la automat sau la polen, sau iti alegi varianta potrivita nevoilor tale, iti poti seta si luminile et c’est tout.
Rezervorul trebuie sa aiba tot timpul apa, asa ca este foarte important sa-l verificati.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply