To top
15 Oct

Nostalgii de toamna si parfum de trandafiri

Surprizele olfactive au darul de a oferi emotii puternice, uneori au puterea de a te intoarce in timp sau de a intipari amintiri. A fost suficient sa privesc sticla rubinie, in soarele bland al dupa-amiezei si primul gand a fost la curtea regelui Soare, in dulcea Franta, unde femeile isi foloseau ca arma seductia si unde barbatii nu se sfiau sa se arate subjugati de aceasta. Habar nu am de ce conexiunea aceasta, pentru ca brandul nu e frantuzesc, iar parfumul este extrem de modern. Poate sticla cu dramatismul ei, cu detaliul auriu al capacului, cu stralucirea de rubin… Poate indrazneala aromei…

Inca nu il pulverizasem pe piele. Asa cum fac de fiecare data, intai miros capacul pentru a afla ce imi evoca.

Am dat o picatura pe incheietura mainii si am simtit un miros dulce, insinuant, de trandafir si m-am gandit ca frumusetea unei femei ar fi insuficienta fara o aroma care sa fure mintile, care sa lase amintirea in cel mai eteric mod, care sa te faca sa fii prezenta, chiar si atunci cand zilele au sters urmele noptilor intense.

Am stiut ca Sexy Ruby semnat Michael Kors este interpretarea moderna a senzualitatii, ca poate fi substitutul unui intreg arsenal de seductie, ca poti uita de rujul sexy, rosu, de rochia cazuta pe umar, de tocurile ametitoare. Este suficient sa lasi parfumul sa-ti invaluie discret gatul si bratele si sa-ti continui drumul fie pe strazile seducatoare din Karlovy Vary, fie pe strazile vechi ale Bucurestiului.

Contrasteaza cu sobrietatea toamnei, cu frunzele ruginii, insa tocmai acest lucru imi spune ca este momentul perfect sa-l porti, fie in dimineata ploioasa, in solitudine, poate in dupa-amiezele calde, ale unei été indien, vizitand un muzeu sau poate cand nostalgiile se fac simtite.

Lemnul dulce confera o stare de caldura placuta, zmeura, caisa si piperul se joaca cu simturile tale si te induc in eroare, aroma de muschi te intriga, iar trandafirul si vanilia iti spun ca dulceata nu trebuie repudiata in nicio forma.

Este un parfum feminin si suav, un cadou perfect pentru iubitele care au uitat sa-si mai fluture genele, pentru mamele voastre care au uitat ca femeile sunt frumoase la orice varsta si chiar si pentru bunicile care in tinerete stiau sa joace cartea seductiei cu moderatie, cu sarm, cultura si pudibonderie.

Nu-l vad, in schimb, purtat de nicio femeie care nu stie sa pastreze misterul, care crede ca a arata mult inseamna mult, care simte ca frumusetea inseamna artificial. Aici ar fi prea mult, iar parfumul si-a pierde rafinamentul si „demnitatea”.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply