To top
9 Aug

Un parfum audacieux, Amanda Lear si cabarete berlineze

Cred ca asa ar fi mirosit Amanda Lear, in timp ce canta in cabaratele berlineze. A libertate, a aventura, a independenta si a curaj.  Sigur ar fi fost o arma puternica in a-si ademeni admiratorii, pe care i-ar fi triat apoi fara prea multa mila si empatie. Ar fi luat, de la fiecare, doar ce avea nevoie. Ar fi ras, aratandu-si dantura impecabila, in timp ce-si dadea capul pe spate si ar fi spus: Nu te mai vreau.
La asta m-am gandit, ieri, la pranz, in timp ce miroseam capacul de la Wonderlust, the latest fragrance by Michael Kors.
Un parfum condimentat, indraznet, de neuitat, pe pielea calda a unei femei, care stie ca emotia, pe care o trezesti, te face memorabil.
Dar, cum parfumul inseamna, mai presus de un miros placut, un moment, o traire, o impresie olfactiva, toute personnelle, in timp ce eu ma gandeam la Amanda si la Berlinul anilor ’80, Michael Kors se gandea, atunci cand concepea aceasta aroma, la Capri, la prospetimea bergamotei si a mandarinelor, total captivat si dependent de iasomie.
Pulverizandu-mi o bruma pe incheietura mainii, l-am simtit usor pudrat, imbatator si insinuant. Poate chiar audacieux. Parul nu trebuie sa fie drept atunci cand ma parfumez cu el, mi-am spus in gand. Trebuie sa fie ravasit si ochii sa ii am conturati cu cel mai intens bleumarin stelar, dar nu contur precis, ci asa cum ar arata dupa o noapte, in care iei la pas orasul, de gatul iubitului. Parfumul asta pune in valoare fetele obosite si consumate de iubire, zambetele in coltul gurii si rochiile din lame pretentioase, purtate cu nonsalanta unei camasi curate de poplin. Nu e nevoie de sofisticare. Ai exotismul oriental, ai prospetimea mediteraneana si condimentele Asiei, intr-o singura picatura de Wonderlust. E mult, asa ca restul poate sa nu fie.
Poate fi doar un cearsaf alb, niste acuarele, un sevalet si pielea neteda a femeii iubite. Parfumul asta e sexy, e spontan si e feminin.
Bergamota italiana, garoafa turceasca, ulei esential de benzoina, rasina naturala din Thailanda, iasomie din Orientul auriu, mandarine siciliene si lapte de migdale, o bucatita din fiecare destinatie la care ai visat, toate ansamblate perfect, intr-o creatie care pastreaza incapsulate amintiri si dorinte de-o vara.
Joaca-te cu acest parfum, simte-l, bucura-te de el si poarta-l pe esarfe din matase, uitate in buzunarul lui.

IMG_0153

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply