To top
10 Jul

First Instinct sau atractia transpusa intr-o aroma

Am citit candva o scurta definitie a parfumului, care mi-a placut foarte mult si care spunea ca parfumul, desi invizibil, este un accesoriu de neuitat. Si daca n-as iubi la fel de mult cerceii, as fi cu totul de acord. 🙂 Dar, daca accesoriile te ajuta ca conturezi o imagine completa, un styling potrivit, oferindu-ti sarm, parfumul este cel care creeaza o amintire memorabila si o emotie forte.
Iubesc parfumurile foarte mult si ma bucur sincer ori de cate ori, pe etajera mea, se adauga o noua aroma. Eu le impart in mult mai multe categorii decat cele de zi, de seara, de iarna sau vara. Am parfumuri pentru camasi albe, parfumuri pentru rendez-vous, parfumuri pentru intalniri daytime, pentru rochii sexy, pentru vacante la mare sau plimbari la munte etc. Unele imi reinvie amintirea unor perioade bune din viata, altele sunt asociate cu tristeti si angoase.
Am si idei fixe legate de parfumuri 🙂 Spre exemplu, imi da o stare de bine sa folosesc un parfum puternic, atunci cand nu sunt deloc machiata. Machiajul cere, din punctul meu de vedere, un parfum discret. Atfel, ar fi too much.
Sau prefer parfumurile pudrate, cand port haine din poplin. Nu ma parfumez, daca port ceva din dantela, prefer aroma unei creme de corp 🙂 En fin!
Vara aceasta am facut un coup de foudre pentru doua parfumuri: My Burberry, incantator de insinuant si First Instinct, de la Abercrombie & Fitch. Cel de-al doilea este deja pe noptiera, gratie minunatelor ladies, care au organizat evenimentul de lansare a parfumului, pe care il puteti gasi, in exclusivitate, in reteaua de parfumerii Douglas.
Este un parfum inspirat de momentul atractiei dintre doi oameni, este poate interpretarea aromata a indragostirii la prima vedere  sau poate tacerea, atunci cand emotia iti rapeste cuvintele. Ar putea fi si transpunerea intr-o aroma a  impulsului primar, a acelui first instinct, zic eu.
Maestrul parfumier Laurent Le Guernac, creatorul parfumului, spune ca este un parfum jucaus, feminin si ademenitor.
Se deschide senzual si se transforma treptat pe piele. Poate parea prea intens, la o prima pulverizare, si eu am simtit asta, insa, dupa cateva clipe, devine usor dulceag si foarte placut.
Ambra calda, tonka si moscul sunt notele de baza, completate irezistibil de floarea de portocal, coaja de grapefruit si fructul pasiunii.
Interpretarea mea este, asa cum nici n-ar putea fi altfel, decat foarte personala. Astfel, din my point of vue, First Instinct se asociaza in mintea mea cu o femeie activa, cu initiativa, care actioneaza impulsiv, care poarta tinute sporty, insa provocatoare, care nu se teme sa faca primul pas, care stie sa ia din viata ce simte ca i se cuvine si care e suficient de puternica, incat sa nu lase amintirile sa o influenteze. Mi-o imaginez traversand strada, in graba, in timp de gambele bronzate se incordeaza, cu fusta din jeans scurta, geaca bomber colorata si parul blond rebel. Este sigura ca nu trece neobservata si asta ii asigura o confirmare in plus. First Instinct!

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply