To top
6 Jul

Diminetile mele miros a White Tea

Parfumurile incapsuleaza amintiri, emotii, etape, iubiri, nostalgii. In viata mea, parfumul joaca un rol important si, daca fac un remember, realizez ca fiecare perioada este strans legata de o aroma, de o anume semnatura olfactiva, pe care daca si astazi o intalnesc are forta de a ma transporta in trecut. Imi place jocul acesta, in care ma las purtata printre ganduri si trairi. O vreme chiar am si pastrat unele sticle de parfum, cele pe care le-am asociat cu momentele importante din viata mea. Imi amintesc ca in primul an de mariaj, de Valentine Day, am primit un parfum cu un nume sugestiv si o aroma foarte insinuanta. Nu am mai gasit parfumul niciodata de atunci si am pastrat sticla ani de zile…Tot pastrata foarte multi ani, a fost si sticla primului meu parfum, pe care am primit-o cadou de la mama, in vremea studentiei. Pe acesta il miros des, atunci cand intru intr-o parfumerie si cu lejeritate reusesc sa resimt toata acea energie a varstei de 20 de ani, cu tot tumultul ei.

Si cu toate ca sunt nostalgica si iubesc mai mult parfumurile, pe care le-am folosit deja, dau o sansa si noilor creatii.

Imi plac aromele usor spicy, dulcegi, proaspete, nu foarte intense.

Unul dintre acestea a fost recent descoperit. Se numeste White Tea si este o creatie a parfumierilor Rodrigo Flores-Roux, Guillaume Flavigny si Carroline Sabas, pentru Elizabeth Arden. Este un parfum rafinat, care incapsuleaza puritatea ceaiului alb. Cei trei parfumieri au spus ca intentia lor, atunci cand au creat White Tea, a fost aceea de a captura acel moment revigorant, pe care il experimentam la prima inghititura de ceai. Eu l-am perceput ca pe un parfum al diminetii, delicat, proaspat, potrivit sezonului cald. Am in fata si tabloul in care s-ar incadra perfect. O femeie cu piele aramie si cu suvite blonde, purtand o rochie transparenta alba, in soarele diminetii, pe o terasa cu vedere la mare, poate undeva in Deauville. Isi face manichiura impasibila, in timp ce asculta La Rencontre a lui Jean Francois Maurice, invaluita in aroma de mosc cu boabe de tonka a parfumului.

elizabeth-arden-white-tea-33-fl-oz-eau-de-toilette-d-2017010614321017-515467_alt1

En fin, eu visez mult.

Mi s-a parut seducator amestecul de mandarina italiana, ceai alb si iris, completat de forta moscului si de aroma de Mate Absolute Paraguay, o bautura specifica zonei. As putea spune ca are ceva exotic in simplitatea acordurilor sale.

Imi place mult sa-l folosesc dimineata, atunci cand am ritualul meu de beauty, cand ma rasfat cu creme catifelate si uleiuri pretioase, atunci cand cafeaua si tigara au cel mai bun gust si cand trec secunde in gol, in timp ce eu imi privesc mainile (nu ma intrebati de ce, ca nu stiu, dar cert e ca asta fac every morning).

IMG_7985

Daca White Tea vi se pare ca ar fi your summer signature, il puteti testa in parfumerii. By the way, exista si crema de corp White Tea, care miroase senzational.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply