To top
21 Jun

Pe 24 iunie esti invitat la Festivalul Romania Autentica

Daca nu aveti program pe 24 iunie si sunteti in zona, iata o varianta de a petrece cateva ore frumoase.

Festivalul “Romania Autentica” va avea loc de Sanziene la Iasi si Targu Jiu, altfel spus, pe 24 iunie, acasa la Creanga si la Brancusi si romanii sunt asteptati sa sarbatoreasca ziua iei. Cea de-a doua editie a festivalului isi propune sa adune peste 10.000 de oameni imbracati in straie populare.
Festivalul are ca principal obiectiv promovarea traditiilor si a mestesugurilor romanesti, cat si a frumusetii meleagurilor romanesti.

Evenimentul va fi prezentat de Mariuca Mihailescu, jurnalist TVR. Daca anul trecut a prezentat evenimentul alaturi de Valentin Sanfira, la Hobita, acasa la Brancusi, anul acesta, Mariuca celebreaza sarbatoarea iei, chiar acasa, la Iasi.

La eveniment vor lua parte o serie de artisti consacrati, spectacolul fiind difuzat de TVR. Pe scena vor urca:  Laura Lavric, Vasilica Tataru, Sofia Vicoveanca,  artistii ieseni Asociatia Doina Iasului, Stefan Pintilie, Sabina Ursache,  Constantin Bahrin, Biatrice Duca, Stefan Deaconita,  Maria Salaru, Orchestra Lautarii & Nicolae Botgros si Ion Paladi si multi altii.
Participantii vor putea sa incerce cele mai frumoase mestesuguri romanesti: olarit, sculptat, tors lana sau cusut semne populare, vor admira frumusetea portului, intr-o parada a costumului traditional, pe traseul Palatul Roznovanu – Palatul Culturii si vor asculta muzica traditionala.

Evenimentul RomanIA Autentica este organizat de catre Asociatia Nationala a Antreprenorilor, impreuna cu Primaria Municipiului Iasi, Consiliul Judetean Gorj, Primaria Targu Jiu, Primaria si Consiliul local Pestisani si Flori de IE.Ia-ti IA cu tine si vino la cel mai mare festival autentic romanesc!

sursa foto: creartphoto.ro

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply