To top
12 Jun

In vizita la Conacul Domnitei Ralu

Sunt o citadina, in esenta, comoda si deloc aventuroasa. Calatoresc destul de rar si drumul in sine ma inconforteaza. Cu toate astea, atunci cand reusesc sa plec, aleg locuri picturesti, idilice, care sa-mi ofere emotii.
Iubesc foarte tare Transilvania, pentru culoarea locala, pentru atmosfera de burg a locurilor si pentru autenticitate. Imi plac, insa, si dealurile Munteniei cu podgoriile insorite si padurile umbroase. Pana la urma, aici m-am nascut si este firesc sa simt ca apartin acestor locuri.
In weekend, am ales sa vizitam un loc nou, foarte aproape de Bucuresti, la doar 70 de km, intre Ploiesti si Buzau.
Conacul Domnitei Ralu este situat pe Drumul Vinului, in Chitorani, comuna Bucov, intr-o superba zona viticola. Are o istorie ce incepe in 1925, iar acum 2 ani a fost reamenajat, pastrandu-se, insa, aerul de altadata.
Puteti merge doar sa luati masa sau sa stati cateva zile. Din varful dealului, conacul ofera o priveliste superba. Ai sentimentul ca esti departe de toate. Relaxarea la conac inseamna: mancare savuroasa, coline verzi, randuri de vita de vie, piscina in aer liber, terasa insorita si multa liniste.
Neparat, insa, trebuie sa va faceti rezervare, chiar daca vreti sa beti doar un capuccino. Preparatele sunt delicioase, prajiturile sunt facute in-house, au o crama unde puteti lua masa, dar si de unde va puteti cumpara vinuri de pe mosie.
Noi am ales un Sauvignon Blanc sec, cu un buchet foarte aromat.
Din meniu am ales pulpa de miel cu sos de menta, ceva mai fraged si mai aromat nu stiu sa fi mancat, o salata racoritoare si gustoasa cu tartine cu branza de capra, niste sarmalute boieresti in foi de vita, din carne de curcan, si ele foarte bine pregatite, iar ca desert, Pofta Domnitei, o prajitura cu stafide, crema fina si nuci caramelizate.
Am fost intampinati cu multa amabilitate si atentie si am apreciat mult aceasta ospitalitate, pe care o intalnesti din ce in ce mai rar in restaurante.
Va recomand locul pentru un escape de weekend, fie cu prietenii, fie in cuplu. Locul are aceasta versatilitate, incat se poate transforma dintr-un spatiu de distractie in grup, intr-unul extrem de romantic, in doi.

IMG_7276

IMG_7349

IMG_7362

IMG_7333

IMG_7339

IMG_7330

IMG_7336

IMG_7334

IMG_7275

IMG_7269

IMG_7338

IMG_7359

IMG_7268

IMG_7356

IMG_7352

IMG_7353

IMG_7354

IMG_7357

IMG_7367

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply