To top
26 May

Save Your Skin este indemnul verii La Roche Posay

Aspectul estetic este important, cu toate apanajele lui, de la vestimentatie, make-up, accesorii, pana la mimica si atitudine, insa sanatatea ar trebui sa fie prioritara. Suna cliseic, insa foarte multi dintre noi, sunt convinsa, nu actioneaza asa cum ar fi potrivit. Nu stiu cati dintre noi ne protejam cum trebuie de razele soarelui, ne hidratam corespunzator, facem sport etc.
Astazi, am sa va spun cateva cuvinte despre campania de prevenire a cancerului de piele Save Your Skin, initiata de La Roche Posay, ce are ca scop sensibilizarea populatiei cu privire la riscurile pe care le implica orele de plaja fara o protectie solara corespunzatoare.
Este cel de-al treilea an in care campania continua, iar noutatea, de aceasta data, este lansarea primului plasture UV, care conectat la smartphone prin aplicatia My UV Patch iti poate masura nivelul radiatiilor UV.
Campania Save Your Skin are 3 piloni:

1 Testarea

O initiativa laudabila, pe care o aplaud. Pana pe 30 iunie 2017, oricare dintre voi, poate beneficia de o consultatie gratuita, bineinteles in limita locurilor disponibile, la medicul dermatolog, pentru verificarea alunitelor.

250 de medici dermatologi si peste 40 de orase participa la Zilele Protectiei Solare, eveniment national de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.
Lista cu medicii participanti si numele de telefon, unde va puteti face programari, o puteti gasi aici: www.protectiasolara.ro

Foto alunite save your skin

2. Protejeaza-te de soare

Cu siguranta ca stiti care sunt orele cand nu e indicat sa va expuneti la soare si la fel de bine stiti si ca nu ar trebui sa va lipseasca lotiunile de protectie solara, pe care sa le aplicati constant. Cu toate acestea, am certitudinea si ca mai trisati. Si mie mi se intampla destul de des sa prind cateva ore de plaja, la pranz sau cand indicele radiatiilor este mai mare.
Compensez insa cu faptul ca pe durata unei veri am maximum doua sedinte de stat la soare. Nu am mers niciodata la solar si nu am de gand vreodata sa fac asta. Prefer o culoare naturala, accept si pielea alba in timpul iernii, insa nu sustin ideea de a avea o piele bronzata, dar ridata si imbatranita prematur.
Pentru protectia solara, La Roche Posay propune Anthelios, o gama ale carei noi produse folosesc tehnologii de ultima ora, precum Tehnologia XL-Protect, ceea ce inseamna o protectie foarte mare impotriva efectelor negative ale radiatiilor.
Noile formule contin antioxidanti de ultima generatie, ce actioneaza in profunzime: Vitamina E si Baicalina.
Daca va intrebati de ce sa alegeti Anthelios pot sa va dau trei argumente:
– ofera protectie UVA extrem de ridicata (un nivel de protectie mai strict decat normele si recomandarile europene)
– are o formula ultra-minimalista, doar cu ingredientele esentiale
– are o textura special conceputa pentru a raspunde nevoilor tuturor tipurilor de piele sensibila.

spray fata efect matifiant

Spray fata efect matifiant

gel pentru fata cu efect uscat

Gel pentru fata cu aspect uscat

spray fata si corp

Spray fata si corp

3. Fii responsabil la plaja!
V-am spus de noul dispozitiv de tipul plasturelui smart, care conectat la o aplicatie poate masura nivelul radiatiilor.  My UV Patch contine straturi fotosensibile, ce isi schimba culoarea sub razele soarelui. Este un plasture subtire si transparent, auto-adeziv si rezistent la apa.
Poate fi folosit si pe pielea sensibila a copiilor si rezistenta sa este de pana la 5 zile.

patch2

Cum functioneaza?

Scanati plasturele cu telefonul, dupa ce instalati aplicatia My UV Patch.

Save your skin 01

So, descarci aplicatia. Iti creezi un profil introducand fototipul, tipul de piele si metoda preferata de protectie solara. Aplici plasturele pe o zona a corpului expusa soarelui. Scanezi apoi plasturele. Urmezi recomandarile privind adoptarea unui comportament responsabil de expunere la soare. Inveti despre protectia solara, folosind aplicatia si, in acelasi timp, primesti puncte in urma activitatii efectuate.

Informatiile oferite de aplicatie iti spun : indexul UV, nivelul de risc, numaratoarea inversa pana la urmatoarea scanare, cat si recomandari personalizate de protectie solara.

Plasturele poate fi comandat de pe site-ul www.laroche-posay.ro/saveyourskin si este GRATUIT.

Pe curand, cu noutati utile.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply