To top
26 May

Marius Iulian Stan este castigatorul Design the illy can

Dupa Art Safari si Noaptea Muzeelor, saptamana aceasta, am fost invitata la o expozitie de arta contemporana, organizata la Galateca, de illycaffè , pentru a sarbatori 25 de ani de illy Art Collection, un proiect special, la care, de-a lungul timpului, au contribuit personalitati artistice de renume, precum Michelangelo Pistoletto, Marina Abramovic, Anish Kapoor, James Rosenquist, William Kentridge, Yoko Ono și Gillo Dorfles.

Acest proiect a luat nastere in 1992, cand Francesco Illy, fondatorul brand-ului illy, a invitat cateva personalitati ale artei contemporane sa isi puna amprenta pe ceasca de cafea desenata de Matteo Thun.

Evenimentul nu a fost doar o celebrare, ci si o seara de premiere, in cadrul careia lucrarea tanarului artist roman Marius Iulian Stan, student la sectia de Design grafic a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, a fost castigatoarea competitiei Design the illy can.

Castigator Design the illy can si lucrarea sa

Castigatorul Marius Iulian Stan si lucrarea sa

Este important sa stiti ca au fost 20 de lucrari inscrise in competitie, iar acestea au fost selectionate dintr-un total de 328 de lucrari, realizate de peste 160 de tineri pasionati de design.

Cutii illy Art Collection

Juriul a fost format din: Carlo Bach, art & creative Director illycaffè, Mihnea Ghildus, designer de produs si fondator Dizainar, Eugen Erhan, asist. univ. dr. al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Magda Sficlea, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi si Ciprian Mihnea, lector univ. dr. al Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca.

Lucrari castigatoare Design the illy can

Marele premiu, constand in design-ul imprimat pe cutia de cafea illy si participarea la cursul Disruptive Market Innovation through Design, organizat de Royal College of Arts UK in vara anului 2017, i-a fost acordat lui Marius pentru lucrarea Magic Moment.

Despre ce a vrut sa transmita lucrarea Magic Moment, Marius Iulian Stan a spus: „Opera propune surprinderea momentului in care ne bem cafeaua. Aceasta din urma este de fapt modul prin care ne incepem ziua si, de multe ori, ne-o și continuam. Plecand de la aceste premise, am ales sa ilustrez ideea abstractizata a unor fluide ce reprezinta cafeaua in esenta ei. Culorile folosite sunt vii, deoarece exprima efectul pe care ni-l da, de multe ori, cafeaua – ne umple de energie, oferindu-ne, astfel, mai multe perspective asupra timpului si modului in care il folosim”.

Mi-ar placea sa cred ca veti cumpara una dintre cele 20.000 de cutii de cafea, disponibile in Romania, din luna iunie si semate de Marius. 

Colaborarile illycaffè in domeniul artei au luat, de-a lungul timpului, numroase forne: contributii importante la crearea și expunerea artei contemporane, sustinerea tinerilor artisti, implicarea in literatura, sustinerea unor evenimente sau deschiderea de spatii menite sa aduca arta mai aproape de publicul larg.

De exemplu, Galleria illly este un spațiu temporar care se redeschide in diferite colturi ale lumii ca o sinteza a universului illy si a pasiunii pentru excelenta. Galeria gazduieste nume internationale renumite din lumea artei, literaturii, stiintei, design-ului si a gastronomiei si a aparut pana acum in New York, Milano, Trieste, Berlin, Istanbul, Londra, Beijing etc.

În 2015, illycaffè a fost partener oficial al Expo Milano, fiind responsabil de cel mai mare pavilion al expozitiei, zona de cafea. Prin intermediul proiectului illy sustainArt, compania vine in sprijinul tinerilor artisti din tari emergente, oferindu-le oportunitati reale de a experimenta si de a-și dezvolta cariera prin intermediul burselor si al expozițiilor.

Implicarea illycaffè in arta se reflecta si in mediul digital, platforma illywords fiind un exemplu in acest sens. Blogul reuneste viziunile si opiniile oamenilor de diferite nationalitati, culturi si profesii, promovand talente din domenii creative.

RAZ_8081

Us

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply