To top
11 Apr

When gold meets wine – Bottega Gold

Desi Franta este tara cu care ma asortez cel mai mult, as minti daca as spune ca nu apreciez dolce far-niente italian si tot ce constituie La bella figura. Fireste ca Italia a dat tonul in moda, arhitectura, arta, insa eu apreciez altceva in mod deosebit, spiritul italian autentic tradus prin bucuria cu care stiu sa-si traiasca viata italienii, acea fervoare cu care vorbesc, pasiunea care ii conduce in business-uri, tot acest mix de emotii care le defineste esenta.
Saptamana trecuta am fost invitata la o cina restransa, gazduita de Stejarii Pool Club, unde s-a celebrat colaborarea dintre Alexandrion Group si casa Bottega Spa, o companie de familie, ce produce bauturi tipice Italiei: vinuri, spumante, prosecco, grappa si limoncino si unde invitat a fost proprietarul Bottega Spa, Sandro Bottega.

IMG_0975
Bottega Spa inseamna o istorie de trei generatii. In 1920, Domenico Bottega era un producator de vin pasionat, pasiune impartasita si de Aldo, fiul lui Domenico, cel care a dezvoltat unele intuitii tehnice inovatoare, printre care si grappa mono-soi. Distilleria Botega se naste insa in 1977, iar dupa moartea fondatorului, fiul sau Sandro, ajutat de mama sa Rosina si fratii sai Stefano si Barbara, preia conducerea. Si de aici povestea devine o calatorie fascinanta, iar Venezia un punct de inspiratie cultural-artistic. Apare prima sticla suflata, inspirata tot de stralucirea Veneziei. Treptat, apoi, iau nastere: Alexander, Vino dei Poeti, un vin spumant Prosecco, Amarone, Brunello si toate bauturile rafinate, care se regasesc astazi in portofoliul Bottega.

IMG_0597

Sandro Bottega si Razvan Vasile (Alexandrion Group)

In timpul cinei, ne-au fost prezentate cateva dintre bauturile casei Bottega, ce au insotit meniul very italian. Sandro Bottega, un personaj, de altfel, a fost cel care ne-a spus istoria casei, cel care ne-a plimbat prin zonele viticole ale Italiei, ne-a explicat cum iau nastere sticlele aurii, condimentandu-si discursul cu simpatice detalii de culise despre italieni, in speta Venezieni si pasiunea lor pentru the good life. Un tip spumos, la fel ca si vinurile sale, energic si foarte pasionat de ceea ce face.

IMG_0945

IMG_1040
Bottega Gold, noua bautura pe care o veti gasi in market-urile noastre, este realizata din struguri Glera ( soiul folosit in Prosecco) crescuti pe dealurile Treviso si are o prezentare foarte precious, o sticla aurie, ce i-a adus si denumirea de Sparkling Glamour. Are un buchet fructat, dar si floral, si un gust armonios si soft. Se potriveste atat ca aperitiv, cat si in cocktailuri, insotind starters, ori preparate din carne alba, seafood, risotto. Bottega Gold a primit numeroase premii, fiind un vin foarte complex. Bottega Gold, insa, nu este singura optiune, in portofoliul Alexandrion intrand si alte vinuri exceptionale. precum Brunello di Montalcino, un vin cunoscut la nivel international, cu o aroma intensa si robusta, foarte bine potentat in combinatii culinare cu carne rosie, trufe albe  sau ciuperci.

Bottega_Gold & SeafoodBrunello_Brunello & Grilled Meat

Nu pot incheia fara sa mentionez gustosul Nero Bottega- Cioccolato Nero e Grappa, o bautura fina si aromata, pentru care am facut un coup de foudre. Are o aroma bogata, intensa, de ciocolata si merge de minune cu panna cotta, biscuiti fragezi si inghetata.

Pura placere feminina, va spun, un paharel mic de lichior, o carte buna si un chaise-longue si sunt happy.

Am aflat si o reteta de cocktail perfecta pentru sezonul ce urmeaza si de care sunt sigura ca va veti inamora.

Bottega Spritz

bottega spritz

50 ml Bottega Fruit Liqueur
75 ml Bottega Prosecco
25 ml apa minerala
gheata
fructe de ornat

Umpleti cu cuburi de ghiata un pahar long-stem. Adaugati lichiorul prin miscari circulare, apoi adaugati prosecco, apa minerala si ornati cu fructe.

And for fun, some pictures with us

IMG_1100

Impreuna cu Emanuel Iuhas si Ioana Silistaru (maestra de ceremonii a cinei)

IMG_1092

IMG_0643

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply