To top
16 Mar

Aqua Celestia, serenity in a bottle

Christian Dior spunea despre parfumul unei femei ca este mai graitor despre personalitatea ei, decat scrisul de mana; Isabel Toledo credea ca parfumul opreste timpul, mirosi si iti reamintesti ceva brusc; iar la grande dame Coco Chanel spunea ca eleganta pretinde, in primul rand, un parfum. Eu, Tatiana, cred ca parfumul este o emotie, asa simt eu. O aroma care imi place, ma atinge, ma transpune cumva, ma emotioneaza.
Am cateva parfumuri carora le sunt fidela, care poarta mesajul pe care eu vreau sa-l transmit despre mine si care sunt un second skin.
Am loc si pentru cele noi, pe care, cred eu, le-as putea iubi si aprecia la justa valoare. Unul dintre acestea este Pluriel Femme de la Maison Francis Kurkdjian, un parfum pe care mi-l doresc foarte tare si pe care sper sa ajung sa mi-l achizitionez in curand.

parfumuri
Tot de la aceeasi casa de parfumuri, un alt preferat este Aqua Vitae, care miroase senzational atat pe o femeie, cat si pe pielea unui barbat.
Aseara, insa, am mai descoperit o noua aroma a casei, foarte placuta, foarte fresh, dar care nu le-a surclasat pe cele doua de mai sus.  Ramane, insa, in top 3.

parfum
Se numeste Aqua Celestia si exploreaza un nou teritoriu, introducand o noua dimensiune senzoriala. Este, daca vreti, o continuare a parfumurilor Aqua Universalis si Aqua Vitae, doua creatii esentiale ale casei.
Acest set de parfumuri reprezinta interpretarea lui Francis Kurkdjian a diverselor fatele ale prospetimii apei, element vital al vietii pe Pamant.
Aroma este una fructata, condimentata de lime-ul din Mexic, menta si coacazele negre de Burgundia si completata de o usoara tenta florala, prin prezenta mimozei de Provence si a moscului.

MFK-AC70ml FACE-bottle&pack-HD

Francis, acest armean exotic, crescut in boemul Paris, este unul dintre cei mai talentati parfumieri. Dovada stau numeroasele colaborari cu nume importante, cat si premiile/titlurile primite.  La 25 de ani, Francis a realizat primul parfum, Le Male, pentru Jean Paul Gaultier. Apoi, Acqua di Parma, Christian Dior, Giorgio Armani, Guerlain, Juliette has a gun, Versace sau Yves Saint Laurent au fost cateva dintre casele pentru care Francis a creat in ultimii 14 ani. La 30 de ani, primea premiul Coty pentru intreaga cariera, iar la 40, distinctia Chevalier Des Arts et Des Lettres.

Despre casa care ii poarta numele vorbeste intotdeauna cu emotie, spunand cuvinte care pe mine m-au incantat teribil: “O casa de parfumuri are un suflet si o istorie”. Ar fi putut sa omita “suflet”, insa nu a facut-o, iar asta m-a determinat sa-l indragesc. Eu cred ca lucrurile fara suflet sunt sterile, aride, lipsite de viata.
“Toate emotiile dau viata visului meu, acela de a crea parfumuri care sa ii faca fericiti pe cei din jurul meu”, mai spune Francis.

Daca nu sunteti familiarizati cu creatiile casei, va invit sa le descoperiti in parfumeriile Beautik Haute Parfumerie, un univers al emotiilor, de altfel.

eu si francis

Alaturi de Francis Kurkdjian

Tatiana Ernuteanu
2 Comments
  • Adi Lazar

    Uite ca nu am stiut de aceasta parfumerie.

    March 23, 2017 at 7:16 pm Reply

Leave a reply