To top
27 Feb

Piper-Heidsieck, the cool-champagne of Oscar

Mes chères, Premiile Oscar au fost sursa principala a subiectelor zilei. Nu s-a trecut nimic cu vederea, de la tinutele Red-Carpet ale vedetelor, pana la gafa care a starnit spiritele. Dar mie stiti ca imi place sa vin cu noutati si delights de culise, astfel ca am sa va povestesc despre sampania care s-a baut la Kodak Theatre si pe care ne-o putem permite si noi, pentru a ne simti un peu in rand cu starurile Hollywoodiene. N-am sa sar, insa, nici peste Top 3 Best Dressed, in acceptiunea mea: Isabelle Huppert si a sa rochie Armani Privé, accesorizata de una dintre casele mele de bijuterii favorite: Gaia Repossi, apoi Dakota Johnson in Gucci si Nicole Kidman tot in Armani Privé si Stuart Weitzman shoes.

Revenind, insa, la subiect, sampania Casei franceze Piper-Heidsieck este prezenta in Romania prin Alexandrion Grup, o companie ce sustine, de ceva vreme, evenimentele cu tenta culturala, precum Galele Constantin si Matei Brancoveanu si performanta in sport -Trofeele Alexandrion.

Perfect asortata cu momentul, imbracata in rosu si decorata cu un element auriu, inspirat de pelicula de film, sampania Piper-Heidsieck Cuvée Brut magnum a fost bautura oferita aseara atat la ceremonie, cat si la after-party.

Povestea acestei bauturi rafinate este strans legata de lumea cinemtografiei, numele Piper-Heidsieck fiind alaturi de lumea filmului inca din 1933, cand o astfel de sticla a aparut in filmul Fiii desertului, marcand debutul celebrilor Laurel si Hardy, adica Stan si Bran. Cativa ani mai tarziu, in 1964, cand Rex Harisson a primit Oscar-ul pentru rolul din My Fair Lady, Casa Piper-Heidsieck a celebrat momentul, creand o sticla unicat de 48 de litri, fix de inaltimea actorului. De mai bine de doua decenii, acest cool drink este si sampania oficiala a Festivalului de Film de la Cannes.

Istoria acestei fine sampanii a inceput in 1785, cand Florens-Louis Heidsieck si-a propus sa creeze o sampanie “demna ca o regina” si iata ca, de 230 de ani, Piper-Heidsieck inseamna traditie, excelenta si titlul de una dintre cele mai premiate sampanii din lume. Si nu doar sampania are recunoastere, ci si celebrul viticultor Régis Camus, cel care asigura expertiza casei si care a primit, in 10 de ani, de 8 ori, titlul de Viticultorul Anului in Spumante.

So, let’s drink to that! Astept impresiile voastre dupa ce o desgustati.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply