To top
28 Jan

Mozzafiato, the house of italian good food

Imi plac restaurantele fine, decorate cu bun gust, Art-Deco, de preferinta, cu ceva accente coloniale, cu muzica in surdina, oameni care vorbesc discret, lumina din plin si canapele din catifea. Imi plac si restaurantele micute, de familie, cu mancaruri cu gust, voie buna, lipsite de pretentii. Balansez si le alternez in functie de starea proprie sau de tipul intalnirilor.
Lucrand de atata timp in PR, am foarte multe intalniri, astfel ca pentru acestea prefer prima categorie de restaurante, despre care va vorbeam, caci am nevoie sa nu fiu deranjata de beat-uri si oameni extrem de vocali 🙂
Am cateva restaurante favorite, insa lista este in continuu upgrade. So, unul dintre noile locuri unde imi place sa iau pranzul este Mozzafiato, un restaurant deschis, as putea spune, recent, intr-o zona hip, aproape de casa, cu mancaruri gustoase (cel putin cele testate de mine)

O scurta descriere a locului ar fi ca este un restaurant frumos, cochet, i-as spune si restaurantul cu cele mai stralucitoare si curate pahare (am remarcat asta de la prima vizita), 🙂 cu mici obiecte florale decorative, pe mese, (lucru la care tin foarte mult), cu multa lumina ziua si ferestre mari.

IMG_3505
Florile pe masa, pentru mine, sunt esentiale in decizia mea de a reveni intr-un loc. Imi amintesc de Le Club, pe care il ador, printre multe altele si pentru buchetele de astromelii care imi dau asa un joie de vivre teribil.
Revenind la Mozzafiato ( in traducere breath-taking), canapelele si scaunele au tapiterii in culori pastel de bleu-vert si nude, iar oglinzile dau impresia unui spatiu aerisit si mare.
Eu prefer intotdeauna mesele de la geam. Imi place sa iau pranzul si sa privesc, pe fereastra, oamenii iesiti la promenada, pe bulevard. Ma stiti ca sunt contemplativa. 🙂

mozzafiato 3

Meniul abordeaza bucataria mediteraneana, cu felurite paste, fructe de mare si peste, pizza, salate, dar si cateva preparate clasice, internationale: salata Caesar, Club Sandwich and few more. De fiecare data cand am mers, am fost placut impresionata de preparatele alese.
Selectia de vinuri mi-a placut, asa ca va recomand sa testati ce vi se pare interesant, asta daca nu sunteti precum francezii, care detesta sa fie convinsi sa incerce un vin nou. Orice francez autentic iti va spune ca el stie ce prefera de ani buni, ca are un vin favorit,  pana si soiul de struguri al acestuia il cunoaste. O sa auzi des un parizian spunand ” Je bois seulement Bordeaux, de préférence Saint Émilion “ sau ” On me voit jamais bouvant Côtes du Rhône”
Alors, boire un verre poate fi placut aici.
Stiu, o sa ma intrebati de preturi, asa ca va spun ca sunt piperate, nu exagerat, insa puteti sa faceti o vizita aici, ca o experienta singulara sau, poate, ca un un obicei. Mie imi place sa descopar intotdeauna locuri noi, in unele revin, in altele never.
Asadar, tips & tricks pentru un pranz italiano: imbracati o maleta verde inchis, o fusta conica, un palton camel, alegeti-va niste clipsuri precum purta Anouck Aimée in La Dolce Vita, niste ochelari de soare cat-eye oversized si niste manusi scurte, spre exemplu, bordo, o picatura de Pluriel Femme si Buon Appetito.

mozzafiato restaurant

sursa foto: arhiva personala si https://www.facebook.com/mozzafiatoristorante

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply