To top
21 Jan

Unde i-ar placea sa manace lui Zorba Grecul, in Bucuresti

 

Citeam candva la Andrei Plesu despre fluctuatia preferintelor gastronomice ale romanilor : ” toamna si iarna, balcanismele hiberneaza si valorificam reflexe central – europene, via Transilvania, afumaturi, carnati, varza, cartofi. Primavara si vara, Bizantul ne imbie cu pilafuri, plachii, musacale, salate”.
Ei da, uneori mai arzi etapele, mai ales dupa ce sarbatorile te-au indestulat cu mancarurile via Transilvania si astfel, azi, ne-am gandit sa vizitam ( stiti voi ca noi practicam turismul culinar 🙂 ) Greek Taverna din Baneasa Shopping City. A fost o surpriza placuta si o degustare savuroasa si generoasa, caci ne-am infruptat din plin cu preparatele de aici.

Greek Taverna este un restaurant grecesc micut, cu mancaruri foarte bine gatite, cu portii mari si preturi modice. Am vizitat, cred, aproape toate restaurantele grecesti din Bucuresti, incluzandu-le aici si pe cele bine cotate, insa, daca as face un top al acestora, fara dubiu as pune pe primul loc Greek Taverna.
Am mancat cea mai buna musaca, cu carne slaba, bine condimentata, niste hamsii pe care i-am apreciat nu doar pentru ca erau gustosi, ci si pentru faptul ca nu se simtea acel gust amar de la uleiul refolosit, cu resturi de faina arse, cum se intampla de multe ori pe la restaurante, si niste dovlecei pane senzationali. Ah, si o pita, frageda, fierbinte si aurie!

IMG_3961

Meniul contine preparate mediteraneene: salate, fructe de mare, peste, cat si preparate tip grecesti. Daca ati obosit dupa sesiunile de shopping din mall, va recomand un respiro aici, la etajul 1.

greek taverna 1

Este un loc intim si cald. Oare ce face din orice taverna greceasca un loc cald, m-am intrebat adesea. Intotdeauna ai un good feeling. Or fi culorile maritime de alb si albastru, or fi decorurile kitsch cu flori din hartie sau muzica vesela a unui neam iubitor de viata si petrecere bahica, pe care o apreciaza cu atat mai mult, cu cat grecii au si nostalgia si sentimentul tragicului…?
Habar nu am. Cert e ca ma simt bine cand vad fata de masa cu patratele, bucatele si vibe-ul asta placut.

Surse foto: arhiva personala si Greek Taverna-Facebook

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply