To top
20 Jan

Sentimente si bijuterii

Cei care ma cunosc stiu ca port aceleasi bijuterii daily, cu exceptia serilor cand merg la evenimente si cand, in mod firesc, aleg o accesorizare diferita de cea cotidiana.

My daily jewels transcend rolul estetic, reprezentand pentru mine momente traite, oameni pe care ii iubesc, amintiri, fiecare dintre acestea avand o poveste personala.

Dincolo de valoarea lor estimata ca pret, valoarea sentimentala este infinit mai importanta, iar din acest motiv, pe degetele mele s-au armonizat in timp atat aurul alb cu diamante, cel galben cu rubin, cat si argintul cu zirconiu, un inel ce imi aminteste de bunica mea si pe care nu il scot niciodata.

Cerceii insa nu sunt niciodata aceiasi, colectia mea fiind huge. Port rar cercei din aur, preferand gablonzurile. Cred ca ma identific, asa cum mi s-a si spus, de altfel, in mintea celor din jur, cu fata cu cercei multi si opulenti. Este, ca sa spun asa, my signature-accessory. Fie ca este dimineata, pranz sau seara, cerceii pe care ii port nu sunt niciodata asortati cu momentul zilei, ci cu propria mea stare, uneori melancolica, cand aleg o pereche cu aspect vintage, alteori exuberanta, iar alegerea mea atunci o reprezinta cerceii showy, flashy, ce amintesc de anii ’80, cei stralucitori, alteori, port unii foarte mari, ca niste monede imense, asa cum avea in anii’60 Brigitte Bardot si cateodata niste perle discrete.

Ii colectionez de ceva vreme si, dincolo de modestia, care nu-si are rostul in cazul in care scrii/vorbesti cu onestitate, pot spune ca detin niste modele frumoase, ce starnesc de fiecare data privitorului intrebarea: De unde ti-ai cumparat cerceii?

Nu scot bijuteriile niciodata, nici macar cand dorm. Ma refer aici la inele si bratarile fine. Imi amintesc de ce spunea Baudelaire candva : “My well-beloved was stripped. Knowing my whim, she wore her tinkling gems, but naught besides” J

De curand, Adina Necula, o prietena draga, mi-a facut cunostinta cu niste bijuterii senzationale, ce fac parte din noua colectie MOOGU.

De inspiratie orientala, piesele demonstreaza atat savoir-faire-ul designerului, cat si bogata sa creativitate. Frunze modelate in argint sau aur, imbogatite cu buchete pretioase de pietre, cercei seducatori, bratari fixe, inele cu ornamente inedite, din aur de 14 k sau din argint placat cu aur rosé sunt cateva dintre tentatiile colectiei, pe care Andreea Mogosanu o va prezenta la prestigiosul targ din ianuarie, de la Abu Dhabi.

Eu am piesele mele  favorite MOOGU, unele din aceasta colectie, altele din colectiile anterioare. De exemplu, mi se par foarte amuzante si frumoase: colierul Sang Bleu, inelul Sense of Touch, cerceii Spheric Earrings sau inelul cu pietre albe din noua colectie despre care va povesteam.

Puteti admira si achizitiona creatiile MOOGU de pe www.moogushop.com

MOOGU Fine Jewellery 2017 (1)

MOOGU Fine Jewellery 2017 (2)

MOOGU Fine Jewellery 2017 (3)

MOOGU Fine Jewellery 2017 (4)

MOOGU Fine Jewellery 2017 (5)

Surse photo: Moogu & Malgosia Bella by Lachlan Bailey (Vogue August 2012) http://splenderosa.blogspot.ro/

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply