To top
17 Jan

Povestea culorii navy-blue, Isabelle Adjani si Serge Gainsbourg

O terasa stradala cocheta, un buchet de zambile si o fata in navy-blue, cu cercei mari, aurii, cu pietre semipretioase este, pentru mine, una dintre imaginile care imi produc joie de vivre.
Garderoba mea contine intr-un procentaj mare itemuri navy blue (bleumarin), o culoare sobra, dar rafinata, pe care o poti accesoriza si combina usor, pe lista preferintelor mele navy-blue numarandu-se: puloverele fine de casmir sau din lana cu matase, fusta plisata de stofa, midi, o pereche de pantofi fara toc, din piele, un pardesiu cu un croi clean si usor oversized, un t-shirt de bumbac, nu mulat.
Navy-blue are si o poveste simpatica, pe care am aflat-o citind How to be a Parisian, wherever you are, un must-read, daca iubiti french-style, scrisa de Sophie Mas, Audrey Diwan si Caroline de Maigret ( una dintre femeile admirate de mine foarte tare).
Poate stiti melodia ce facea furori in anii ’80, Pull Marine, cantata de Isabelle Adjani.
” I reached rock buttom of the pool, in my little navy sweater, with its rips at the elbows that I choose never to re-sew”
Cantecul-cult scris de Serge Gainsbourg pentru Isabelle a transformat aceasta culoare folosita pana atunci in uniformele pompierilor, intr-una adorata de femei, devenind asa cum spune cartea : ” this particular blue is the one she’s adopted: it’s the colour of her jeans, of the thick scarf she ties around her neck in winter, of the trench that falls just below her knee or the stripes of her favourite sailor top”.
A inlocuit, in dressingul multor femei, negrul si a devenit o culoare-amprenta pentru frantuzoaice, al caror stil, se stie, alege misterulul in locul epatarii, al show-off-ului.

Asadar, putem spune ca Isabelle Adjani si Serge Gainsbourg au inventat culoarea.

Va propun sa asultati melodia ce a facut celebra nuanta navy-blue, sa ii admirati ochii lui Isabelle, sa va lasati sedusi de vocea gatuita de emotie si sa va cautati apoi votre pull marine (navy sweater) perfect.

 

Cateva tinute spre inspiratie cu protagoniste celebre.

navy blue 1

navy blue 2

navy blue 3 collage vintage

navy blue 4 nutterbuster

navy blue 5 theyouway

navy blue 6 costumedesignandstyling blogspot .ro

navy blue 7 pinterest

navy blue 8

navy blue 9

navy blue harper's bazar

navy blue pinterest

surse foto: harpersbazaar.com, pinterest.com, collagevintage.com, nutterbuster.com, lookdepernille.theyouway.com, costumedesignandstyling.blogspot.ro

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply