To top
6 Dec

Old Beauty-Ritual: Champagne for your hair

Greer Garson a fost o actrita foarte apreciata in perioada celui De-al Doilea Razboi Mondial, nominalizata de multe ori pentru Oscar, de 5 ori consecutiv pentru Best Actress, castigatoare a unui premiu Academy Award la aceeasi categorie, in 1942, pentru rolul din Mrs. Miniver si posesoare a unui titlu in cartea recordurilor pentru cel mai lung speech, de 5 minute si 30 de secunde, cu ocazia primirii acestui premiu.
A jucat in numeroase pelicule precum: Madame Curie, Mandrie si Prejudecata, Doamna Parkington, Aventura alaturi de Clark Gable. Asadar, sunt foarte multe motivele pentru care Mrs. Garson a ramas in memoria noastra, incluzand aici si reteta ei pentru un par stralucitor, suplu si matasos.
Ingredientul secret: Sampania. As spune ca este chiar un ingredient la indemana in sezonul acesta festiv. In plus, mi se pare un ritual de frumusete old-fashioned, inedit si glamouros.
Mrs. Garson spunea ca, dupa samponare, clatea parul cu o ceasca de sampanie California, apoi il peria de 100 de ori si il lega intr-o plasa pentru restul noptii.

Daca va temeti sa folositi sampania pura, atunci exista si metoda de a fi combinata cu apa, dupa cum urmeaza: jumatate cana sampanie diluata cu jumatate cana apa.
Insa reteta originala spune ca trebuie o cana de sampanie pura pentru a fi eficienta. Sigur este si o senzatia faina ca dupa apa calda sa folosesti o cana de sampanie rece, care este si acidulata.

Inca un tips, sampania nu trebuie sa fie cea mai ieftina. Una cu un pret modic ar fi cea mai potrivita.

Let’s take a champagne bath, rasfatandu-ne asa cum o faceau divele Old Hollywood

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply