To top
5 Dec

Cum am petrecut 1 Decembrie

Sarbatoresc 1 Decembrie cu placere, dintr-un soi de mandrie nationala, dragoste si respect pentru Romania, tara care poate ca acum nu mai ofera valorile de altadata, insa asta nu inseamna ca trecutul nu merita celebrat.
O sarbatoresc atat in perimetrul casei, asa cum imi place mie, cu bucate traditionale pe platouri din ceramica, cu palinca pe care o cumpar din targurile taranesti si cu voie buna, insa merg si impreuna cu familia la un restaurant cu specific romanesc. Este un soi de traditie de care tinem cont.
Anul acesta, am ales la pranz City Grill Primaverii, unde am savurat un platou Marele Gratar si Gustarea Bibiotecarului. Foarte bine preparat totul. Apoi, am mers la invitatia Dianei Georgescu, un PR drag mie, care a organizat o masa intre prieteni, la restaurantul La Mama Ateneu. Am revazut cateva prietene jurnaliste care imi sunt foarte simpatice si care stiu sa creeze o atmosfera relaxanta si placuta, oriunde le intalnesti, pe actrita Nuami Dinescu, cu care fiecare intalnire este o poveste despre optimism si incredere si am fost placut surprinsa sa gasesc in curtea restaurantului un cazan in care se pregatea fasole cu ciolan. O sa vedeti din poze ca nu am putut sta departe de el si ca mirosul ala de jar, de fum, de iarna mi-a readus, pentru o clipa, bucuria plina de puritate a primelor ierni pe care mi le amintesc.
Evenimentul a fost, asa cum spuneam, o intalnire intre prieteni, dar a purtat si un mesaj frumos, si anume ca traditiile romanesti trebuie sa dainuie.
A fost organizat un concurs de sarmale, in urma caruia juriul a ales castigatorii ce au fost premiati cu o ie realizata de Ionela Bran, o lada de zestre si o perna decorata cu motive populare. Din juriu au facut parte specialisti gastronomi, Nuami si Anca Mihaela Barbarosie, managing partner Romtor Real Estate. S-a mancat savuros: ciolan cu fasole, papanasi, aperitive traditionale, salate Eisberg si s-a baut vin fiert.
Am aflat si ca nu a fost un eveniment singular de acest gen, restaurantul La Mama Ateneu continuand, prin acest pranz, traditia evenimentelor dedicate sarbatorilor romanesti, iar Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama ne-a asigurat ca va continua sa promoveze stilul de viata si valorile autentice locale si ca preparatele traditionale isi gasesc locul in bucataria restaurantului, avand convingerea ca sunt la fel de actuale ca si acum 50 sau 100 de ani.
Mi-a facut mare placere intalnirea si am regretat ca timpul nu mi-a permis sa raman mai mult, insa, ca de fiecare 1 Decembrie, trebuie sa reusesc ca printr-o coregrafie artistica sa ma strecor si sa impart timpul cu toti cei dragi din familie.
Cu siguranta ca evenimentul nu ar fi fost atat de reusit daca nu ar fi existat si niste parteneri care sa sustina aceasta intalnire, pe care am sa ii mentionez aici : Flormar Cosmetics, Domus Events, Eisberg, Romtor Real Estate.
Asadar, va invit si eu la randul meu, ca in zilele de 1 Decembrie ce vor urma sa gasiti propria voastra maniera de a celebra Romania si spiritul traditional, prin activitati ce v-ar putea intoarce macar pentru cateva ore spre ceea ce inseamna origini

15171198_1345205465498438_3448569916479048033_n

catalin-mahu-la-masa-presei-1

jurizare

15230826_1278366935518556_6365952398963940881_n

nuami-dinescu 1 Decembrie

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply