To top
25 Nov

Cognitive Cooking – robotul care iti da retete

Sub “egida” noutati din capitala, restaurantul cu traditie Pescarus, a carui terasa o ador vara, a organizat aseara un eveniment foarte interesant, Cognitive Cooking, in cadrul caruia, cu ajutorul IBM Chef Watson, a fost gatit un preparat pe baza de peste si crustacee, numit Catfish Shellfish Dish.
Acum, vine partea intriganta, ca sa spun asa, caci IBM Chef Watson este o aplicatie, un cle

verbot, adica un “robot-inteligent” care creeaza retete originale prin utilizarea de algoritmi pentru a asocia ingredientele , de multe ori in moduri pe care nu ni le-am imaginat.

Alaturi de Dragos Petrescu- CEO al Grupului City Grill si Chef Dan Tonesu al Grupului City Grill, invitatul serii a fost Ron Keren, Country Leader IBM in Romania care a precizat cateva lucruri pe care cred ca e bine sa le aflati.

“Tehnologiile cognitive reprezinta viitorul. Ele vor schimba modul in care lucram si traim si vor imbunatati felul in care utilizam datele, oferindu-ne perspective mai profunde si mai bune. Cu ajutorul tehnologiilor cognitive, sistemele computationale au deja capabilitatea de a invata si a deveni mai inteligente, ajutandu-ne sa luam deciziile potrivite. IBM Watson este deja implementat atat in domeniul serviciilor financiare, in serviciile pentru clienti si in mentenanta predictiva, cat si in industria de petrol si gaze. In domeniul retail, IBM Watson intelege nevoile cumparatorilor si ii indruma catre produsele si serviciile de care au nevoie, in cel mai scurt timp posibil. In Romania, vedem abilitatile cognitive ale IBM Watson implementate impreuna cu solutiile traditionale de business pe care IBM le ofera clientilor nostri de peste 20 de ani. Credem ca potentialul tehnologiilor cognitive poate fi implementat rapid in domeniile sanatatii si educatiei, dar si in managementul mai inteligent al oraselor in Romania”.

Daca vreti sa gatiti asistati de IBM Chef Watson, puteti accesa  www.imbchefwatson.com. Si daca nu aveti ingredintele necesare prepartului pe care vi-l recomanda robotelul gurmand, tot el va va gasi imediat altele, cat mai apropiate de cele originale.
Ca sa vedeti si voi pana unde s-a ajuns cu creativitatea si tehnologia.

Ma gandesc ca e foarte util pentru gospodine ca mai apare o pana de inspiratie sau o pana de ingrediente si asa se poate rezolva problema.
Insa, nu as renunta nici la retetele traditionale, de familie. Un mix intre tehnologiile cogntive si gatitul dupa vechile principii cred ca este cea mai buna alegere.
Si va mai dau un pont, seara la Pescarus e program artistic, foarte misto, cu muzica populara, cantareti si dans. Eu gust acest tip de initiativa foarte mult, o data pentru ca am un spirit traditionalist pronuntat, dar si pentru ca iti ofera o alta varianta de distractie decat restaurantele fine-dining.

Mai aveam inca un pont, dar nu mai e de actualitate. In reteaua City Grill, din care face parte si restaurantul Pescarus, puteai manca pana acum 2 luni cei mai buni si aromati ardei umpluti. Din pacate, s-au scos din meniu, insa sper sa-si reconsidere ideea. Pana atunci puteti incerca micii de Lehliu, Medgidia si Obor 🙂

Pentru o mai buna sustinere a articolul, las cateva poze sa vedeti ca nu va mint cu nimic. 🙂

db161288

db161329

cognitive-cooking-event

Impreuna cu doua ladies dragi : Mariuca Mihailescu (TVR) si Tina Anitoaie (PR City Grill)

db161314

db161337

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply