To top
19 Nov

3 carti noi ale Editurii All la Gaudeamus

Dragii mei, asa cum stiti, Targul Gaudeamus si-a deschis portile saptamana aceasta. Este, din punctul meu de vedere, un eveniment ce nu trebuie ratat si spun asta tinand cont ca in Bucuresti evenimentele culturale sunt foarte putine la numar, in comparatie cu celelalte.

In plus, asa cum se intampla la Noaptea Galeriilor sau Noaptea Muzeelor, strada are o efervescenta teribila. Nu incurajez prin asta ideea de a merge doar atunci intr-o galerie sau un muzeu, insa atunci este o alta stare, un soi de solidaritate, un soi de dragoste comuna, care pare sa ne apropie.

In rest, am devenit foarte egoisti, infatuati, increzatori doar in opiniile noastre, fara incertitudinea ca ne-am putea insela cu privire la un subiect si foarte atotcunoscatori. Si mai cred ca “dezirabila” incredere in sine, pe care o invocam toute la journée, daca nu are masura, devine un obstacol in evolutia proprie. Crezand ca stii atat de bine si atat de multe, iti pierzi capacitatea de a mai primi o alta informatie, un sfat, o sugestie si de a tine cont de acestea.

Revenind, insa, la ce se intampla la Gaudeamus, m-am gandit sa va scriu cate ceva despre noutatile Editurii All, trei titluri care au un subiect comun: Romania, dar in trei abordari diferite.

Sunt trei carti care sper si imi doresc sa va faca sa va iubiti mai mult tara, sa renuntati la a arunca cu noroi in propria identitate doar pentru ca voi credeti ca asta inseamna cool. Sa nu ai principii, valori, sentimente asta nu e cool. E lipsit de personalitate, de opinie personala si, mai cu seama, e un spirit mimetic de proasta factura.

Culori si traditii in Folclorul Romanesc de Devis Grebu

SIAN BOOKS, Sian Fun

culori_si_traditii_in_folclorul_romanesc-c1-3d-420x446

Carte de colorat pentru toate vârstele

Exuberantele tablouri rustice create de renumitul pictor și ilustrator Devis Grebu așteaptă, mai mult sau mai puțin cuminți, culorile care să le însuflețească și să le transforme în opere de artă personalizate.

În urma unei documentări temeinice, artistul a surprins și a interpretat cele mai importante tradiții, decoruri și obiceiuri populare, în desene care urmează să prindă culoare, după inspirația celui care le colorează. Pentru acest volum de excepție, nu ne-am mulțumit să copiem proiecte de succes de peste mări și țări, ci ne-am străduit să adunăm desene originale, inspirate, pline de umor și, totodată, reprezentative pentru folclorul autentic.

Din Liverpool in Carpati, de Arabella McIntyre-Brown

din_liverpool_in_carpati-c1-3d-420x600

Cum mi-am găsit fericirea în inima Transilvaniei

Arabella McIntyre-Brown a început să scrie o carte sinceră și antrenantă, plină de umor, despre aventura mutării dintr-un mare oraș britanic, într-un sat din Carpați și a sfârșit prin a compune o veritabilă scrisoare de dragoste pentru România. Așa cum magia Transilvaniei rurale a fermecat-o profund pe autoare, volumul Din Liverpool în Carpați va cuceri, fără îndoială, inimile tuturor cititorilor români.

Stabilit in Romania, de Nigel Shakespear

stabilit_in_romania-c1-420x600

…unde orice e posibil, totul e imposibil și nimic nu e ceea ce pare a fi

Stabilit în România este o colecție de interviuri cu străini, cărora le-a plăcut atât de mult țara noastră, încât au decis să se stabilească aici. Nigel Shakespear spune poveștile acestor oameni și ne oferă nouă, românilor, posibilitatea să ne privim prin ochii lor. Este adevărat că latura mohorâtă a vieții de aici riscă să umbrească sclipirile de speranță, dar volumul de față este o pledoarie pentru redescoperirea României. Aflând ce cred străinii despre noi, învățăm să ne apreciem mai mult pe noi înșine și țara în care trăim.

 

Aici, aveti si programul celor trei lansari, pe care le puteti pune in agenda zilei de sambata.

15.30 – Culori și tradiții în folclorul românesc, de Devis Grebu. Invitați: Mircea Mihăieș, critic literar, eseist și publicist, și Pavel Sușară, critic și istoric de artă. Recital de etno-jazz Maria Răducanu.

 

17.00 – Din Liverpool în Carpați, de Arabella McIntyre-Brown. Invitați: Alison Mutler, jurnalist, Roxana Preda, profesoară, David Hughes, profesor, Ioana Văcărescu, redactor.

 

19.00 – Stabilit în România, de Nigel Shakespear. Invitați: Greg Helm, instructor de călărie (Marea Britanie), Andrew Begg, antrenor de crichet (Australia), Johan Bouman, traducător (Olanda), Carina Mihai, medic (România).

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply