To top
15 Nov

Tiramisu a la Sophia Loren

Bunica mea avea doua mari pasiuni: cartile politiste si gatitul. Devora cartile cu o mare rapiditate, la fel cum si gatea. Imi amintesc cum in studentia mea, cand imi trimitea pachet la camin, prepara toate felurile intr-o singura zi. Am admirat-o intotdeauna si cred ca oricare dintre noi simte ca bunica lui este unica, nefiind niciodata considerata asta o lipsa de modestie. E doar iubire sincera si autentica.
Dupa ce am terminat facultatea, am inceput sa invat si eu sa gatesc, iar prima prajitura a fost un chec de ziua mamei, care a iesit cu o grosime de 1 mm maximum, aspect ce a implicat un mare efort in a curata tava. Apoi, urmatorul desert a fost cozonacul, care, spre uimirea tuturor, a iesit spectaculos si asa a inceput “cariera” mea culinara. De atunci, pregatesc cu mare incredere si placere tot felul de prajiuri.
De Sarbatori aleg prajiurile casei, cu care am fost obisnuita in aceste ocazii, insa in restul timpului incerc retete noi.
Daca vreti sa pregatiti ceva usor din bucataria gustoasa italiana, puteti alege Tiramisu a la Sophia Loren, care a fost nu doar o actrita talentata si un sex-simbol al anilor ’50, dar si o mare specialista in arta gastronomica si autoare a numeroase carti de retete.

Tiramisu a la Sophia Loren

tiramisu

Ingrediente :

3 oua separate

5 linguri zahar

170 gr mascarpone

un pachet de piscoturi ladyfingers ( aprox 36)

1 cana lichior de portocale

1 cana cafea pregatita

56 gr de ciocolata amaruie

1 cana pudra de cacao fara zahar
Zaharul impreuna cu galbenusurile se amesteca. Separat, se bat albusurile. Apoi turnati branza mascarpone peste galbenusuri si mixati. Amestecul rezultat se combina cu albusurile batute spuma.
Aranjati primul strat de piscoturi, turnati jumatate din cantitatea de lichior si cafea. Apoi adaugati crema, radeti putina ciocolata si pudrati cu cacao. Adaugati al doilea strat de piscoturi. Din nou turnati ce a mai ramas din lichior si cafea. Dati la frigider minimum 12 ore. Cel mai bine ar fi sa-l pregatiti cu 24 de ore inainte de a-l servi. Inainte de a-l aduce la masa, pudrati-l cu cacao.

surse photo: hairromance.com, culinar.ro

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply