To top
11 Nov

Esente regale pentru zile obisnuite

Imi plac parfumurile foarte mult, insa am putine preferate. Cele mai dragi le am cumparate de la Beautik Haute Parfumerie. Primul parfum cumparat de acolo a fost in decembrie 2010, cand am facut un coup de foudre pentru Juliette has A Gun, creatie a lui Romano Ricci. M-a cucerit esenta de trandafir insinuanta si deloc dulce, asa cum o presupune aceasta floare. Apoi am folosit Sympathy for the Sun de la Dear Rose, un parfum ce poarta mirosul sarat al marii si al parului insorit. Acum, pe lista de cadouri de Sarbatori, mi-am pus superbissimul Pluriel Femme- Maison Kurkdjian la care tanjesc de vreo jumatate de an. Nu este un parfum foarte scump, insa pastrand nota sinceritatii, nu il poti achizitiona in orice perioada. Insa nu l-am uitat, iar din cand in cand merg si-l admir.
Aseara, am fost invitata la lansarea celui mai nou parfum de dama, Hortense, al casei Rance, un omagiu adus Hortensiei, regina Olandei, fiica Josephinei si mama lui Napoleon al III-lea. Corespondentul masculin nou lansat este Heroique, inspirat de Napoleon.

hortense-leaflet-photo

Rance

Se spune ca Hortensia a fost o femeie senzuala si inteligenta, cu ochi albastri si par blond, ce miroasea a flori olandeze si condimente din tarile indepartate. Parfumul Hortense are note de fond de cedru, lemn de mahon si vanilie si este extrem de feminin.

Heroique reprezinta spiritul unui barbat care isi doreste sa isi puna amprenta asupra locurilor prin care trece. Scanteia succesului sau este evidentiata de notele vibrante lemnoase orientale.

heroique-leaflet-photo

Rance

Casa Rance este o casa cu traditie in domeniul parfumeriei si de mai bine de 200 de ani, mai mult de 10 generatii au transmis din tata in fiu secretele frumusetii, arta de a oferi parfumuri de mare rafinament. Fondatorul casei Francois Rance a dedicat unele dintre cele mai pretioase esente unor figuri importante ale istoriei. Casa Rance continua sa readuca la viata aceste arome seducatoare.

Povestea incepe undeva in 1795, cand Francois a fondat casa Rance, in regiunea Grasse, punand bazele, impreuna cu alti cativa renumiti parfumieri ai vremii, a ceea ce astazi se numeste locul de nastere al parfumeriei franceze. Talentul lui Rance a fost observat de Napoleon I care l-a onorat cu titlul de parfumierul sau preferat. Atat Napoleon, cat si iubita sa Josephine erau incantati, se spune, de fiecare data, de noua creatie a casei.
Josephine are si ea un parfum care ii poarta numele si pe care merita sa mergeti sa-l testati si, daca bugetul va permite, sa il si cumparati. Miroase a vremuri apuse, a rafinament, a eleganta. Este suav si feminin si se potriveste cu cinele romantice si randez-vous-urile ascunse.
Le Vainqueur este parfumul barbatesc inspirat de personalitatea de cuceritor a lui Napoleon I si este intens.

Succesorii lui Francois duc mai departe traditia “parfumurilor imperiale.” Jean Rance a realizat in cinstea nasterii unicului fiu al lui Napoleon, Francois Charles, regele Romei, un parfum purtand numele acestuia. Mai tarziu, Alexandre Rance a realizat, in cinstea fermecatoarei sotii a lui Napoleon al III-lea, un parfum deosebit, de un rar rafinament, pe care l-a botezat Eugenie.

Parfumurile Rance, alaturi de produse luxoase pentru ingrijirea corporala sunt redate secolului al XXI-lea de Jeanne Sandra Rance.

Colectiile Casei Rance sunt disponibile in Beautik Haute Parfumerie si online pe www.beautik.ro.

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply