To top
1 Nov

10 lectii de invatat de la Anna Karina

A ajuns la Paris cand inca era minora. Avea 17 ani si probabil ca o valiza de vise. Este remarcata intr-o cafenea de Coco Chanel. La Grande Damme ii schimba numele din Hanne Karin Bayer in Anna Karina si o ia manechin in showurile sale. Anna devine un model cunoscut in scurt timp. Apare la televizor, in reclame, iar asta ii va aduce o sansa in plus, aceea de a-l cunoaste pe Jean Luc Godard care era un up-coming regizor. Acesta o cauta si ii propune un mic rol in Au bout du soufle, unde ar fi trebuit sa joace si o scena nud. Anna refuza categoric. Jean Luc se indragosteste de ea. Devine muza lui si actrita emblematica a curentului Nouvelle Vague si a filmelor de referinta ale lui Godard.
Traiesc o poveste de dragoste pasionala, cu despartiri si impacari, cu crize de isterie si scene romantice.
Breton, ochi de caprioara, tinute tipic frantuzesti si un aer proaspat. Asa era Karinna in anii ’60. S-a impus prin acest stil, devenind un fashion icon al anilor in care libertatea de exprimare era motorul care misca arta, muzica, literatura.
So, iata ce lectii de stil si de seductie poti invata de la Anna Karina, una dintre sursele de inspiratie de ieri si de azi.

 

– Poarta rosu cu sentimentul ca porti negru, nimic ostentativ.
– Tusul de ochi, trasat printr-o linie bine definita si cu “codite” seduce fara intentie.
– O palarie, o floare in par, o bentita.Poarta-le! Nu fi banala!
– Lasa privirea sa spuna mai mult decat cuvintele. Treci usor de la o privire melancolica la una insinuanta, de la una mirata la una nepasatoare.
– Sa plangi artistic e cool si creeaza controverse.
– Poarta un detaliu din dantela. E old-time fashion, e romantic, e rafinat.
– Citeste mult. Orice. Ii vei da lumea peste cap.
– Fii vocala. Razi tare, cu pofta.
– Fumeaza nonsalant.
– Joaca-te cu parul, pari vulnerabila si nu raspunde intrebarilor.

 

 

Surse photo: oystermag.com, pinterest.com, newwavefilm.com, wehearit.com, 24femmesperseconds wordpress.com,  pleasurephoto.com, metropotam.com, polyvore.com, popmatters.com,  silvervelvetsky.com, notrecinema.com, rebloggy.com, filmmeetsfashion.wordpress.com, laceswan.com

 

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply