To top
15 Jul

8 cocktails to try this summer

 

Sunt aproape un teetotaler. Foarte rar, cu ocazii cu adevarat speciale, imi place sa beau un cocktail bun. Preferatul meu ramanad B52. Asta ca o reminiscenta din timpul facultatii, cand mergeam cu gasca in Regie, in Club Maxx.
En fin, e vara si e sezonul in care ne place sa iesim la un drink, la terase, cu prietenii, sa stam pana tarziu cu mese intinse si sa ne facem un refill de energie.
Am fost zilele trecute invitata sa degust noile cocktailuri de sezon, ce au la baza Bourbon si care insotesc meniul de vara al restaurantului SteakHouse din J.W. Marriott.
Toate au povesti, ingrediente atipice, spre exemplu: bourbon infuzat cu cafea sau bourbon infuzat cu beef, create de Armand, bartender-ul locului si sunt delicioase.
By far, favoritele mele au fost Myfair Manhattan si Coffee Belle.

DSC_1258

Myfair Manhattan isi are originile invaluite in mister, existand cel putin trei povesti credibile in acest sens. Prima, ii localizeaza originile in New York, in 1870, in clubul Manhattan, la un banchet organizat de Jennie Jerome, Ladu Randolph Churchill, cand unul dintre invitati, Dr. Ian Marshall, ar fi pregatit aceasta bautura, ce a avut un succes fulminant.
A doua poveste ii atribuie reteta lui William  Mulhall, barman la Hoffman House, New York, ce a publicat in 1880 o carte de specialitate, care includea si acest cocktail, Manhattan, inventat cu 20 de ani in urma, de un anume Black.
Cea de-a treia este cea mai plauzibila dintre toate si il are in atentie pe colonelul Joe Walker, proprietarul unui bar in New Orleans. Acesta, se spune, ar fi preparat un cocktail din whiskey si vermut italian, in timpul unei calatorii spre insula Manhattan, la bordul yachtului sau.

Acest aperitiv face parte din gama strong, aromat si putin dulceag sub influenta cireselor confiate, maraschino, desavarsit cu bitter de whiskey, invechit in butoi.

Coffee Belle  este un cocktail 100 % al casei, realizat din bourbon infuzat cu boabe de cafea dupa o reteta secreta, indelung testata. Este un digestiv cu arome bogate de cafea, vanilie, migdale si alune.

Old Fashion Smoked este fascinat si ca pregatire. Are un intreg show, pe care barmanul il va face in momentul in care il comandati. A fost inventat in 1881, in clubul de domni Pendennis, in Louisville, Kentucky, de catre barmanul localului, in cinstea  colonelului James E. Pepper, membru al clubului si producator de bourbon. Varianta JW. Steakhouse are arome de cirese, portocale, bitter si vanilie.

Boulevardier este pentru iubitorii de Negroni, o alchimie intre bourbon de secara, vermut dulce si Campari infuzat cu alune. Negroni provine din Florenta anilor 1919-1920, cand contele Cammilo Luigi Manfredo Maria Negroni  a vrut un Americano fortificat cu gin. In SUA se serveste straight-up, in Europa on the rocks.

New York Sour isi are reteta orginala Sour, in scrierea How to Mix Drinks or the Bon Vivant’s Companion, din 1862, a lui Jerry Thomas. Reteta era valabila pentru toata gama de spirtoase: Gin Sour, Whiskey Sour etc. New York Sour este varianta mai aromata, Whiskey Sour fiind completat cu vin rosu de calitate.

Dixie Bramble este varianta americana a cocktailului britanic Bramble care a fost inventat de Dick Bradsell, in 1980, in Fred’s Club din Soho, Londra.
Provine din cocktailul Singapore Sling incluzand insa Benedictine si brandy-ul de cirese cu crema de mure. Este un cocktail aromat si fructat, cu nota de acrisor si butterscotch.

Bourbon Mule, un cocktail foarte popular in ultimii ani, este o reinterpretare a clasicului Moscow Mule, ce a fost inventat in anii ’50 de trei prieteni: unul care detinea dreptul de autor la  vodka Smirnoff, al doilea era producator de bere de ghimbir, iar ultimul mostenise o fabrica mica de cani de cupru.Cocktailul s-a bucurat de un mare succes la Hollywood. Cocktailul Bourbon Mule este servit in cana de cupru si acum.

Classic Mint Julep este predecesorul Old Fashioned si a aparut in 1803, in cadrul faimoasei curse anuale de cai, Kentucky Derby din Louisville, Virginia. Este tot din categoria cocktailurilor fresh si este perfect on summer days.

So, Cin-cin si pe curand, cu summer news!

DSC_1280

DSC_1345

DSC_1493

DSC_1504

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply