To top
4 Jul

Flash Back: Legendarul Pool Party & Pigozzi

Sharon Stone @Pigozzi Pool Party

Mi-e dor de o vara “subtila”, fara temperaturi excesive, asa cum erau candva. Cu soare placut, putin vant, terase cu muzica in surdina, cu serbet si citronada. Mi-e dor sa vad palarii de soare, costume de baie intregi, cosuri de rafie, mingii gonflabile, espadrile, clipsuri si par decolorat de soare si ravasit.
Si mai imi e dor de o piscina, asa cum cred eu ca ar trebui sa arate o piscina, intr-o culoare bleu-turqoise, pavata cu lemn in jurul ei sau cu piatra mozaic, cu umbrele albe si chaise-longuri dungate, cu femei citind romane in bataia soarelui si cu barbati care le fura cu privirea.

tk

Imi satisfac pofta, rasfoind online imaginile legendare de la faimosul Pool Party hosted by Johnny Pigozzi, in vila sa Dorane, din Antibe, in timpul Festivalului Cannes.
Clasicele poze alb -negru imi amintesc de  charm-ul vintage al age d’or hollywoodien, iar atmosfera imi reinvie in minte atmosfera rivierei franceze de altadata.
Pool-party este un roman-photo al nelinistitei si stralucitoarei vieti traita pe Coasta De Azur, pe care Pigozzi l-a creat colectionand staruri, asa cum colectiona si arta.

elle macpherson wmagazine

                                                Elle MacPherson @ Pigozzi Pool Party

ali hewson , bono wmagazine

                                                Ali Hewson & Bono @Pigozzi Pool Party

helmut newton wmagazine

                                                 Helmut Newton @ Pigozzi Pool Party

mick jagger, dennis hopper, julien schnabel thetimes

                              Mick Jagger, Dennis Hopper si Julien Schnabel @Pigozzi Pool Party

Bono, Jack Nicholson, Sharon Stone, Elle MacPherson, Mick Jagger, Charles Saatchi, Anjelica Houston sunt doar cativa dintre luminaries epocii care il frecventau pe Pigozzi si care au facut ca pool party-ul sa devina legendar.
Daca sunteti curiosi, puteti vedea 100 de fotografii cu celebritati, jet-setteri surprinsi de camera lui Pigozzi, in cartea Pool Party, editata de Rizzoli New York,  cu un foreword scris de Bono. Nu o am inca in biblioteca, insa am pus-o pe  my book list si nu pentru ca in ea sunt niste celebritati, ci pentru ca acolo este spiritul unei epoci pe care o ador.

carte

 

tk

Johnny   Pigozzi 

Intotdeauna un bon vivant, Johnny Pigozzi s-a nascut la Paris in 1952. A urmat Harvard University, unde a studiat regia si fotografia. Dupa absolvire, a lucrat atat in industria cinematografica, cat si in televiziune.

In 1960 a inceput un visual journal in care prietenii, membrii familiei, locurile vizitate erau personajele principale. A expus prima expozitie fotografica la Musée d’Art Moderne din Paris, iar de atunci a cucerit the worldwide.
Este autorul mai multor lucrari : Journal of the Seventies, Living Feet, A short Visit to Planet Earth. Cea mai recenta fiind monografia sa , Catalogue Deraisonné.
A avut intotdeauna un simt al afacerilor, poate si pentru ca era fiul fondatorului Simca, astfel Pigozzi a stiut sa creeze un brand de haine pentru barbati si a stiut cand sa investeasca si unde sa cumpere teren, creand un paradis ecologic in America de Sud.

Surse Foto: TheTimes, Musemagazine.com, wsj.com, wmagazine. rizzoli.com

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply