To top
11 May

Histoire d’amour – Marthe Keller & Al Pacino

 

 

Cannes 2016, cel mai prestigios festival de film, incepe astazi, iar cea care va prezida juriul la sectiunea Un Certain Regard este actrita Marthe Keller, acum in varsta de 71 de ani, o mare iubire a lui Al Pacino.
Intotdeauna mi-au placut cuplurile care au unit doua “personaje”, doua personalitati spumoase, care si-au trait intens povestea de dragoste, fie ea scurta sau nu, cu multa nonsalanta.

Marthe Keller si-a dorit sa devina balerina, insa un accident petrecut la ski, la varsta de 16 ani, a pus capat acestui vis.
A studiat la Munich arta dramatica, la Scoala Stanislavski. Primele sale roluri au fost in teatru, apoi la Berlin, s-a integrat prestigiosului Schiller Theatre. Frumusetea ei o propulseaza ca model pentru Vogue
La inceputul carierei, viata ei se imparte intre Germania si Franta, intre scena de teatru si marele ecran, jucand in filme semnate de Phillipe de Broca, iubitul sau de atunci, si televiziune care o aduce in atentia marelui public, in 1972. Cu Phillipe traieste une belle romance din care rezulta un fiu.
Incepand cu anii ’70, vorbim de cariera hollywoodiana, atunci cand Marthe se muta in Statele Unite. Joaca alaturi de Dustin Hoffman, in Marathon Man, iar apoi ii da replica lui Al Pacino, in Bobby Deerfield, regizat de Sydney Pollack.
Este inceputul unei histoire d’amour alaturi de Al Pacino, care va dura doi ani dar care va ramane o longeviva prietnie, cei doi fiind si astazi foarte apropiati.
O poveste de dragoste pasionala, care va tine paginile ziarelor la acea vreme si care se va consuma intre plimbarile la Cannes si seratele new-yorkeze.

marthe keller si al pacino 5

Cariera in America se opreste odata cu relatiile incordate cu Billy Wilder, in timpul filmarilor la drama Fedora.
Incepand cu anii ’80, Marthe se remarca mai multe pe scena si pe micul ecran si aceasta pana la sfarsitul anilor ’90, cand revine in cinemtografie, de data aceasta, in Franta (Rouge Baiser, L’ecole de la chair, Au galop), dar si in televiziune ( Par amour).
In acelasi timp, actrita cocheteaza si cu regia de opera, punand in scena Dialogues des carmelites.
In 2015 o admiram pe afisul peliculei Amnesia, film selectionat pentru Festivalul de la Cannes, iar in 2016 o regasim in juriul Festivalului Cannes.
Astazi, vreau sa readuc in atentia voastra acest frumos cuplu de actori talentati si pasionali, cu cateva poze care ni-i arata sinceri, naturali si indragostiti.

 

marthe keller si al pacino 2marthe cinema.de

marthe keller movielala

marthe keller si al pacino 3

marthe keller si al pacino 4

Surse foto: Cinemarx.ro, cienema.de, pinterest, movielala.com

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply