To top
6 May

My friend’s book

 

Pe Giulia Nahmany o stiu de 6, 7 ani. Ma leaga de ea o prietenie veche, si, desi nu ne vedem des, exista o relatie speciala intre noi.
O admir pentru multe lucruri, pentru tenacitate, determinare, pentru ca a reusit sa-si implineasca multe visuri, pentru ca este talentata ca actrita si pentru este un om cu un suflet mare.
Ieri, Giulia si-a lansat cartea “Merg mai departe- mai puternica, mai sanatoasa, mai fericita” o carte – confesiune, prin care se dezvaluie publicului cu multa sinceritate si in care vorbeste despre perioadele dificile din viata ei si despre marea pierdere: mama ei.
O stiu pe Giulia cat era de legata de mama sa, o femeie admirabila, foarte puternica, ce zambea de cate ori o vedeai, de un optimism cum rar intalnesti, dar si cu o mare intelepciune si asumare. Am stat de multe ori de vorba cu dumneaei si imi amintesc des cuvintele ei in diferite contexte de viata.
Giulia, insa, a reusit sa treaca peste aceste momente dureroase. Stiu ca i-a fost infinit greu sa o faca si ca, daca uneori contextul impunea sa nu lase sa se vada suferinta, ea exista in sufletul ei si la o intensitate mare. Giulia este una dintre persoanele extrem de puternice pe care le cunosc si cred ca, daca va aflati intr-un impas, citind-o, veti gasi cu siguranta putere sa mergeti mai departe. E adevarat ca ea nu este un psiholog si nici nu s-a erijat in asta vreodata, insa uneori experientele traite de cei din jur pot servi ca reper, pot ajuta la o raportare si te pot face sa relativizezi problemele proprii si sa te simti solidar.
Cartea este o sursa de inspiratie pentru toti cei care au nevoie de un sprijin, care simt nevoia unei alinari prin identificarea cu situatii similare traite de ceilalti si are o dedicatiei speciala pentru mama sa, Doctor Daniela Drapel Nahmany, ” cea mai frumoasa mama din lume”, cum spune Giulia.
Este o carte pe care nu am citit-o, insa am rasfoit-o si am descoperit multa emotie, amintiri frumoase, poze cu cei dragi si aprecieri ale unor oameni cunoscuti publicului, prieteni ai Giuliei.
Daca veti cumpara cartea, veti citi si afla cum poate pierderea cuiva drag sa te schimbe, sa te motiveze sa traiesti mai sanatos si sa prioritizezi lucrurile cu adevarat importante.
Aseara, am intalnit ” o Giulia” foarte zambitoare, foarte fericita cu ce are, foarte implinita, intr-o rochie roz a la Cate BlanchetT, dupa cum mi-a spus.
Evenimentul a avut loc intr-un cadru elegant, la Noblesse, alaturi de prietenii ei dragi: vedete, jurnalisti, iubitori de carte.
Dupa discurs, atmosfera a fost intretinuta de un pianist, iar invitatii s-au delectat cu delicatese si povesti.

autografe-giulia-nahmany-7
Cartea este disponibila in toate librariile din tara, la pretul de 37 Ron, cat si pe site-ul Editura For You.
Mi-a placut mult un fragment din ce a scris Giulia pe care am sa-l redau aici : ” Am plecat la acest drum pentru a le aduce celor aflati in impas o solutie pentru zbaterea lor aparent lipsita de sens. Si, citindu-mi randurile, sa se ajute sa inteleaga ca nu sunt singuri si nici nu trebuie sa abandoneze lupta ori speranta, chiar daca se simt altfel”.
Textul de mai sus este, cred, cea mai buna invitatie pe care o puteti primi de a cumpara cartea si de a descoperi un univers de viata cu bucurii, impulsuri, renuntari, tristeti, pierderi si impliniri.

Tatiana-Ernuteanu-Giulia-Nahmany

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply