To top
5 May

By the sea

 

Daca nu ati vazut inca cel de-al treilea film regizat de Angelina Jolie, By The Sea, este bine sa-l puneti pe lista de must see. Poate parea, pentru multi, un film static, din cauza cadrelor care se repeta, intreaga actiune a filmului derulandu-se cand in hotel, cand in barul din zona, insa pelicula are un scenariu incitant, decoruri spectaculoase si outfituri superbe. N-o sa va vorbesc, insa, despre subiect, pentru ca nu ar mai avea niciun farmec dupa aceasta lectura, vizionarea filmului, ci doar despre ce ar putea sa va inspire si sa va incante privirea.
Pe mine m-a cucerit inca de la primele secvente, cand cei doi jet-setters se plimba pe French Riviera, intr-un Citroen DS gri, in timp ce se aude cantecul celebru al anilor ’69, interpretat de Jane Birkin , “Jane B”. Atmosfera filmului aminteste de filmele lui Antonioni si de acea plictiseala existentiala.
Peisajele sunt seducatoare, micul golf, plaja aurie, marea vazuta de la balcon, scarile care coboara de la hotel spre plaja, interiorul hotelului luxos Corinthia Hotel St George’s Bay, totul este un regal vizual.
Filmul este un omagiu adus anilor ‘ 70 atat prin tinutele de inspiratie¬† glam-french, cat si prin reactualizarea Seventies Euro-Vacation leisure style.
Costumele personajelor au fost create de veteranul designer de costume Ellen Mirojnick, recunoscuta pentru crearea tinutelor a numeroase glamazons percum Sharon Stone (rochia alba din Basic Instinct), rochia fara umeri a lui Glenn Close din Fatal Attraction sau superbele tinute de tip lenjerie ale lui Diane Lane din Unfaithful.
Desi Ellen a avut ca puncte de inspiratie anii tarzii ’60 si cei timpurii ’70, iar ca prototipuri de stil pe Jane Birkin, Serge Gainsbourg, Charlotte Rampling si Elizabeth Taylor, tinutele create apartin unui stil clasic rafinat.
De teama ca personajele sa nu apara desprinse dintr-un ziar ingalbenit, Ellen a declarat ca nu a folosit haine vintage, toate tinutele fiind special create pentru film, cu exceptia catorva piese purtate de cuplul Melanie Laurent si Melvil Poupaud, precum si ochelarii YSL oversized, geanta Louis Vuitton si superba picture hat pe care Angelina le poarta.
Negru,alb si bej sunt culorile predominante ale garderobei Vannesei, in deplina concordanta cu starea ei de despresie, nemultumire, absenta si apatie. La fel si tinutele de interior, matasosul capot gri, camasa lunga de noapte din dantela neagra au o cromatica asortata cu the blue feelings ale personajului, dar sunt suficient de luxoase si fine, asa cum ar trebui sa fie garderoba unei femei care petrece cel mai mult timp in casa. Toate rochiile de interior transparente, senzuale, curgatoare, lungi si dramatice sunt absolut superbe, asa cum cred eu ca trebuie sa se imbrace o lady in interior si mi-ar placea sa cred ca deshabille-ul scurt nu se mai regaseste in garderoba nimanui. Nu e nici macar sexy! E chiar inhibant si purtator de mesaje predictibile si cheap.
Scena de debut, cat si scena de final o au in prim-plan pe Angelina, in tinuta all-white, deloc intamplatoare alegere, Ellen spunand ca prin aceasta alegere cromatica scena de final trebuie sa transmita a new begining.
Filmul te invata ce inseamna stilul francais sinonim cu lejeritatea si simplitatea. Croiurile sunt intotdeauna frumoase, materialele fine, nu exista nicio stridenta. Sexy nu inseamna nici goliciune, nici sutiene push-up, nici decolteuri ostentative. The sexiness aici rezida din taieturile hainelor, din feminitatea emanata, din nonsalanta cu care hainele sunt purtate.
So, daca aveti chef de o plimbare la malul marii, cu imagini spectaculoase, actori frumosi si atmosfera senzuala, By The Sea este filmul perfect de vizionat.

angelina youtube

angelina the guardian

angelina bustle

angelina buro247.me

brad buro247.me

By The Sea

by the sea hotel buro247.me

Sursa photo: Buro247.me, nytimes, The Guardian, Youtube, Bustle, Fn-Magazine.de

Tatiana Ernuteanu
No Comments

Leave a reply